Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Vo Vinnom si môžete pripomenúť magickú noc: Prvé informácie o Jánskych ohňoch

Magická svätojánska noc sa už blíži. Pripomenúť si ju môžete aj v známej dedine Vinné. Prinášame vám prvé info o Jánskych ohňoch nad Šíravou.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vinnom si môžete pripomenúť magickú noc: Prvé informácie o Jánskych ohňoch
Zdroj: Dnes24.sk

Vinianske jazero i neďaleký hrad – už onedlho a to konkrétne 23. júna sa na týchto miestach veru budú diať zaujímavé veci. Chystajú sa tam totiž Jánske ohne nad Šíravou.

Aj výstup na hrad

Obľúbené podujatie prinesie pre návštevníkov kultúrny i hudobný program. Chýbať nebudú ani tradície, zvyky a čary svätojánskej noci. Na Vinianskom jazere zažijete svätojánsku prehliadku zvykov a tradícií.

Uvidíte zručnosť remeselníkov, započúvate sa do zemplínskych piesní a určite neobídete stánky s občerstvením, v ktorých nebudú chýbať ani miestne špeciality. Podujatie môžete zažiť v sobotu 23. júna.

Súčasťou programu bude aj tradičný hromadný výstup na Viniansky hrad. Zážitok by totiž nebol úplný, ak by ste nevyužili príležitosť vyjsť na hrad opradený tajomnými príbehmi o hradnom pánovi.

Jánske ohne

Jánska noc vraj otvára zem na miestach, kde ležia poklady. Hovorí sa o nej, že má kúzelnú moc a v spojení s Jánskymi ohňami i neopakovateľné ča­ro.

Program vo Vinnom potrvá až do večerných hodín. Vyvrcholením podujatia bude zapálenie svätojánskych ohňov. Jánske ohne nad Šíravou sa teda rozhoria 23. júna 2018 pri Vinianskom jazere.

Jánske ohne nad Šíravou sú podujatím programu Terra Incognita, ktorý je iniciovaný Košickým samosprávnym krajom a regionálnou samosprávou na podporu kultúry a rozvoja kultúrneho cestovného ruchu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM