Ondrej Petričko Rôzne

Vodiči a chodci dostanú vysvedčenia: V Michalovciach si na vás posvietia policajti spolu so žiakmi

Vo štvrtok a piatok spúšťa polícia v Košickom kraji dopravno-preventívnu akciu pod názvom „Vysvedčenie pre chodcov a vodičov na cestách Košického kraja“. Policajtom prídu pomôcť aj deti z 1. stupňa základných škôl. Akcia prebehne aj v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči a chodci dostanú vysvedčenia: V Michalovciach si na vás posvietia policajti spolu so žiakmi
Zdroj: TASR

Prvá časť začne už vo štvrtok pod názvom „Vysvedčenie pre chodcov“ a v Michalovciach stretnete policajtov spolu so žiakmi od 9.00 do 10.00 hod. na priechode pre chodcov na ulici J. Švermu.

Posvietia si na chodcov

„Táto preventívna akcia bude prebiehať na cestách Košického kraja za prítomnosti dopravnej hliadky spolu s referentom špecialistom – preventistom a deťmi 1. stupňa vybranej základnej školy. Dopravná hliadka sa sústredí na dodržiavanie povinnosti chodcov s tým, že zameria svoju činnosť na kontrolu správania sa chodcov na priechodoch pre chodcov,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Alexander Szabó.

Chodci dostanú vysvedčenie od žiakov základných škôl. Známkovať sa bude klasicky, v stupnici od 1 po 5, kde jednotka bude udelená pre najdisciplino­vanejších chodcov. Žiaci sa pri hodnotení môžu poradiť s policajtmi

Vysvedčenia sa újdu aj vodičom

Akcia „Vysvedčenie pre vodičov“ prebehne v piatok, kedy hliadky so žiakmi stretnete od 10.30 do 11.30 hod. na štátnej ceste v obci Zalužice. „Dopravná hliadka sa sústredí na dodržiavanie povinnosti v cestnej premávke tým, že zameria svoju činnosť na vykonanie niektorej z týchto kontrol – dodržiavanie základných povinnosti vodičov, technický stav a vybavenie motorových vozidiel, alebo ich vzájomnú kombináciu,“ doplnil hovorca.

Aj tu budú prítomní žiaci zo základných škôl, ktorí budú odovzdávať vodičom vysvedčenia. Hodnotiť sa budú: povinnosti vodiča, technický stav vozidla, povinná výbava vozidla.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM