Veronika Ondo-Cholewová Správy

Vojenský duchovný, viceprimátor aj investičné zámery: Zástupcovia cirkví aj o pašiovom sprievode

Zástupcovia cirkví sa stretli s mestom. Na radnici sa dohodli aj na trase Ekumenického pašiového sprievodu.

Ilustračný obrázok k článku Vojenský duchovný, viceprimátor aj investičné zámery: Zástupcovia cirkví aj o pašiovom sprievode
Zdroj: Mesto Michalovce

Po dvoch rokoch sa v stredu 23. marca na pôde mestského úradu konalo stretnutie Rady cirkví. Zúčastnilo sa na ňom 14 zástupcov cirkví, ktoré pôsobia v Michalovciach. Mesto reprezentovali zástupcovia primátora, pracovníci mestského úradu a náčelník mestskej polície.

Investičné zámery mesta

Prítomní diskutovali o súčasnej spoločenskej situácii v súvislosti s konfliktom na Ukrajine, viceprimátor Jozef Sokologorský informoval o investičných zámeroch Mesta a o ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva a priestor dostali tiež všetci cirkevní predstavitelia, ktorí poinformovali o aktuálnej situácii v rámci svojich farností a spoločenstiev.

„Aj touto cestou chceme veľmi pekne poďakovať všetkým cirkvám za všetky ich aktivity v súvislosti s príchodom ukrajinských obyvateľov. Ich služba je naozaj výnimočná a tak veľmi potrebná,“ informovala radnica.

Prečítajte si tiež:

Vojenský duchovný

Stretnutia zástupcov Rady cirkví sa zúčastnil aj vojenský duchovný Ján Čupalka, ktorý informoval o zriadení a fungovaní sakrálneho miesta v areáli Veľkokapacitného centra prvého kontaktu Michalovce. Duchovná činnosť je na tomto mieste poskytovaná každý deň ľuďom, ktorí utekajú pred vojnou, ako aj tým, ktorí im pomáhajú.

Všetci zástupcovia cirkví oboznámili vedenie mesta o poskytovaní humanitárnej pomoci ako aj priestorov na krátkodobé či dlhodobé ubytovanie.

Prítomní sa dohodli na trase Ekumenického pašiového sprievodu, ktorý sa už tradičné uskutoční na Veľký piatok a záver patril spoločnej modlitbe prítomných.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM