Zuzana Ročeňová Samospráva

Voľby do michalovského parlamentu: Pozrite, ktoré strany tu spojili sily a ktoré sa činili najviac!

Predvolebné dusno graduje. Väčšina kandidátov bude bojovať aj s podporou politických strán, ktoré sa za nich postavia. Michalovskí kandidáti sú nominantmi rôznych strán, pozrite, ktoré sa opakujú najčastejšie.

Ilustračný obrázok k článku Voľby do michalovského parlamentu: Pozrite, ktoré strany tu spojili sily a ktoré sa činili najviac!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková, kandidátnu listinu na poslanca mestského zastupiteľstva podalo štvornásobne viac kandidátov ako je poslaneckých miest. Celkovo kandiduje 137 uchádzačov na 25 poslaneckých mandátoch v 6 volebných obvodoch.

Poslaneckí kandidáti do michalovského zastupiteľstva vstupujú do predvolebného boja poväčšine s podporou zvrchu. Nie však všetci. Pätnásť kandidátov sa rozhodlo ísť do volieb ako nezávislí.

Najviac nominantov má strana SMER – SD, napočítali sme ich presne 23. Za stranu KDH a SNS sa postavilo 18 Michalovčanov. Za stranu SIEŤ je ich 14 a za strany NOVA, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti, SDKÚ – DS, SaS kandiduje 15 Michalovčanov. V počte nominantov ďalej dominujú Strana moderného Slovenska (8) a strana KSS (5). O dôležité kreslo mestských poslancov, ale už v menších počtoch, zabojujú aj kandidáti zo strán KDS, 7 STATOČNÝCH, ÚSVIT, VZOR či PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM