Veronika Ondo-Cholewová Šport Futbal

Vyrovnaný zápas vyvrcholil predĺžením: Michalovce postupujú do semifinále! FOTO

Vyrovnané mužstvá, silné tímy a napätie do konca. Predĺženie v štvrťfinále priniesol vyrovnaný stav medzi Michalovcami a Trenčínom. Bartánus rozhodol.

Ilustračný obrázok k článku Vyrovnaný zápas vyvrcholil predĺžením: Michalovce postupujú do semifinále! FOTO
13
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

6. zápas štvrťfinále play off medzi Trenčínom a Michalovcami bol na programe v nedeľu 11. 4. 2021. Presne tento deň oslávil svoje 31. narodeniny útočník HK Dukla Ingema Michalovce Jordan Hickmott.

Do bránky Škorvánek

Za Michalovce po prvýkrát od začiatku tejto série nastúpil Stanislav Škorvánek zo Žiliny. Bolo to prvýkrát v jeho kariére, čo začínal v play off. HK Dukla Ingema Michalovce postavili ofenzívu na legionároch, fínskom triu. Ale veľa si sľubovali aj od 34-ročného Liptáka Mareka Bartánusa.

V prvých piatich minútach to nebolo pre nás nič príjemné – oslabenie. Naši hráči sa ťažko presadzovali pred trenčianskou bránou. V prvej tretine to nebola žiadna divočina a nikto nedal gól.

Gólovým hrdinom pre Trenčín sa stal v druhej tretine ich hráč, ktorý pretlačil puk cez čiaru a dotlačili ho napokon do bránky. Ďalší puk zastavil vo svojej lapačke Škorvánek. Takmer 7 minút bez prerušenej hry sme boli aktívni a mali sme pekné strely.

Michalovčania mali prvú presilovku až v 8. minúte v poslednej tretine.

Schovaný puk

Zaujímavá situácia pred koncom druhej tretiny, kedy sa počas prerušenej hry trenčianky hráč natiahol cez mantinel a chcel zobrať puk, kedy ho hostia odmietli dať. Tomáš Török ho cez mantinel nepustil a rozhodca ich odtiahol. V hokeji sa to zvykne robiť, keď sa vám nedarí s pukom, tak radšej ho schováte a dúfate, že nový bude lepší.

Starosta (HK Trenčín) inkasoval pár sekúnd pred koncom druhej tretiny úder hokejkou. Hra so zdvihnutou hokejkou pre nás znamenala oslabenú hru na začiatku poslednej tretiny. Hra bola veľmi rýchla bez dlhých prerušení a veľmi aktívna.

Michalovce sa radovali z vyrovnania, veľké emócie nastali v 4.minute. Gól si na konto pripísal Bartánus, jeden z najskúsenejších michalovských hráčov. Po vyrovnaní 1:1 nasledovala presilovka na našej strane 3 minúty pred koncom a napokon sme sa nevyhli predĺženiu.

Bartánus rozhodol! Michalovce postupujú do semifinále s výsledkom 2:1.

Túto sériu s HK Dukla Trenčín vyhrávame 4:2 a sezóna pre HK Dukla Ingema Michalovce pokračuje! Vo štvrtok 15. apríla hráme východniarsky zápas s postupujúcim Popradom.

Pozrite si aj fotogalériu zo zápasu.

OBRAZOM: Dukla Ingema Michalovce porazila HK Dukla Trenčín, ide sa do semifinále
13
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM