Zuzana Ročeňová Rôzne

Výstavba najväčšieho kruháča v Michalovciach už odštartovala: Prvé obmedzenia pre vodičov!

A je to tu! V uplynulých dňoch sa začala výstavba najočakávanejšieho kruhového objazdu v našom meste. Stavbári už začali úvodné stavebné práce a motoristi sa musia popasovať s prvými obmedzeniami.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba najväčšieho kruháča v Michalovciach už odštartovala: Prvé obmedzenia pre vodičov!
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

Výstavba v poradí deviateho kruhového objazdu na frekventovanom mieste, kde sa stretávajú Sobranecká a Humenská cesta, už odštartovala. „Termín ukončenia podľa Zmluvy o dielo je 11/2014,“ informovala hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová.

Stavebný projekt v hodnote viac ako 2,3 milióna eur s DPH je financovaný zo zdrojov Európskej únie a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Nový kruhový objazd bude mať vonkajší priemer 64,25 metra a z každého smeru do neho povedú tri jazdné pruhy.

Obmedzenia budú minimalizované

Stavbári začali prvé stavebné práce hneď za nadjazdom pri vstupe do Michaloviec na križovatke Humenská – Sobranecká – Močarianska a Štefánikova ulica. „V úvode sa bude jednať o dočasné obmedzenia týkajúce sa prekopávok, preloženia a ochrany existujúcich podzemných vedení. Po ich preložení budú zahájené práce na samotnej prestavbe križovatky na križovatku kruhovú. V tejto fáze bude viacero na seba nadväzujúcich obmedzení dopravy, ktoré však budú minimalizované na nevyhnutný čas súvisiaci so stavebno-technickými úpravami cestného telesa,“ uviedla Hromcová.

Štefániková ulica je už uzatvorená

Smerom od nadjazdu sa priamo do mesta na Štefánikovu ulicu najbližšie týždne už nedostanete. Od nadjazdu je potrebné odbočiť doprava na Humenskú ulicu smerom k Tescu, alebo naopak doľava smerom k Hypernove. To isté platí pri výjazde z Michaloviec k nadjazdu. Na poslednom kruhom objazde na Štefánikovej ulici nemôžete pokračovať priamo k nadjazdu, ale musíte odbočiť na Okružnú alebo Švermovú ulicu a až potom pokračovať k nadjazdu.

Foto: Global24

Výstavba najväčšieho kruháča v Michalovciach už odštartovala
22
Galéria
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM