Zuzana Ročeňová Rôzne

Výstavba nového nástupišťa je už v plnom prúde: Čo na presťahovanie hovoria Michalovčania?

Výstavba nového autobusového nástupišťa v susedstve železničnej stanice je v plnom prúde. Rozsiahla rekonštrukcia by mala byť dokončená do októbra tohto roka. Ako pokračujú stavebné práce a čo na presťahovanie vravia Michalovčania?

Ilustračný obrázok k článku Výstavba nového nástupišťa je už v plnom prúde: Čo na presťahovanie hovoria Michalovčania?
Zdroj: Dnes24.sk

Nové autobusové nástupište by malo byť v budúcnosti súčasťou plánovaného terminálu integrovanej dopravy. „Výstavbu autobusového nástupišťa pri železničnej stanici financuje Mesto Michalovce z finančných prostriedkov, ktoré dostalo ako dotáciu Vlády SR a čiastočne z vlastných zdrojov,“ doplnila Iveta Palečková. Celkové náklady dosiahnu 749 000 eur. Výstavbu podporila sumou 500 000 eur Vláda SR na svojom výjazdovom rokovaní a zvyšnú časť 249 000 eur použije mesto z vlastných zdrojov.

Od októbra cestujeme zo Staničnej ulice

Rozsiahla výstavba nového autobusového nástupišťa, ktoré bude stáť v blízkosti železničnej stanice v Michalovciach, by mala byť dokončená do októbra 2014.

„S prácami na stavbe „Autobusové nástupište na Staničnej ulici“ sa začalo 28.10.2013. Podľa zmluvy majú byť práce ukončené do 12 mesiacov od podpísania zmluvy (podpísaná bola 10.10.2013). Podľa vyjadrenia dodávateľa stavby je možné predpokladať aj skorší termín ukončenia prác,“ informovala hovorkyňa Mestského úradu v Michalovciach Iveta Palečková.

„Realizácia stavby prebieha bez problémov a zo stavebných prác je potrebné ešte zrealizovať spevnené plochy vozidlové, spevnené plochy pešie, vonkajšie osvetlenie, osvetlenie prístreškov, prestrešenie prístreškov, drobnú architektúru a sadové úpravy,“ uviedla hovorkyňa.

Pozdáva sa Michalovčanom presťahovanie autobusovej stanice?

Nástupištia, ktoré slúžia v súčasnosti potrebám autobusovej dopravy na Kostolnom námestí, sa následne presťahujú k železničnej stanici. Súhlasia Michalovčania s presťahovaním?

„S presťahovaním autobusovej stanice na Staničné námestie nesúhlasím. Nie je to podľa mňa dobré, lebo celé centrum Michaloviec sa sústreďuje práve popri autobusovej stanici. Od mnohých miest to bude dosť ďaleko,“ hovorí Gabriela z Michaloviec.

„Nepáči sa mi nápad presunutia autobusovej prepravy na železničnú stanicu, pretože je to ďaleko od centra mesta, čo bude komplikovať život starším obyvateľom, študentom a cezpoľným ľuďom,“ povedal Michalovčan Peter.

„Presunutie autobusovej stanice na železničnú bude mať určite nejaké výhody, ale aj nevýhody, ako každá zmena v meste. Je ešte skoro hovoriť o tom, či je to dobrý alebo zlý nápad,“ povedal Richard.

„To presťahovanie sa mi veľmi nepozdáva, ale uvidíme. Je to trocha od ruky a väčšina ľudí, ktorí cestujú autobusom vystupuje najmä na autobusovej stanici, ktorá je len pár krokov od námestia. Stále tu bude ale zastávka na Masarykovej ulici a ak to mesto nejako vymyslí s mestskou dopravou zo železničnej do centra, tak to nebude až taký problém,“ povedala Simona.

Výstavba nového autobusového nástupišťa v susedstve železničnej stanice
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM