Správy

Vzájomné čakanie vlakov RegioJetu a štátneho dopravcu: Už dnes nastane dôležitý krok!

Nádej, že sa to zmení? Cestujúci RegioJetom do metropoly východu zostali už viackrát po vystúpení rozčarovaní. Kvôli meškaniu nestihli totiž prípoj smerujúci do Humenného, ktorý ich nepočkal. Už dnes však ohľadom týchto problémov nastane dôležitý krok.

Ilustračný obrázok k článku Vzájomné čakanie vlakov RegioJetu a štátneho dopravcu: Už dnes nastane dôležitý krok!
Zdroj: TASR

Na programe dňa je totiž rokovanie medzi súkromným dopravcom RegioJet a Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK). A to sa bude týkať práve otázky vzájomného čakania nadväzujúcich prípojov na meškajúce vlaky. Uskutoční sa v utorok 10. mája.

Podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej totiž štátny dopravca dostal koncom minulého týždňa prvú emailovú žiadosť od súkromného dopravcu o stretnutie na tému prípojovosti spojov v prípade meškania. „Okamžite sme ústretovo zareagovali, prvé stretnutie sa uskutoční,“ doplnila Morháčová. ZSSK sa bude podľa jej slov zúčastňovať stretnutí za účasti dopravných špecialistov a na rokovaniach postavených na odborných argumentoch.

RegioJet: Problémový je najmä spoj BA – KE – HE

„Je to pozitívny signál v tom, že sme spoločne pripravení urobiť maximum, aby cestujúci mali istotu, že v prípade oneskorenia vlaku jedného dopravcu na neho spoj druhého dopravcu počká,“ reagoval hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj. Problém s čakaním prípojov vidí súkromný dopravca najmä pri večernom spoji z Bratislavy, ktorý prichádza do Košíc o 22.43 h a posledný vlak z Košíc do Humenného odchádza o 23.04 h.

Zložitejšia problematika

Podľa ZSSK je však zabezpečenie prípojov v prípade meškania oveľa zložitejšia problematika. „Ide o situácie, keď jedno vyvolané meškanie môže spôsobiť narušenie mnohých systémových a prípojných väzieb vlakov v rámci celej 3000 kilometrovej železničnej siete, na ktorej sa realizuje osobná verejná doprava,“ opísala. ZSSK však podľa nej verí, že každý dopravca v prvom rade rieši problém ako odstrániť a nevytvárať meškania.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM