Zuzana Ročeňová Samospráva

Z bývalej autobusovej stanice relaxačná zóna? Michalovčania môžu ovplyvniť podobu Kostolného námestia

Kostolné námestie, kde sa kedysi nachádzala autobusová stanica, by sa malo v budúcnosti zmeniť na kultúrno-spoločenskú zónu. Mesto dáva do povedomia občanov dva návrhy, ktoré prišli do verejnej súťaže a my môžeme hlasovať.

Ilustračný obrázok k článku Z bývalej autobusovej stanice relaxačná zóna? Michalovčania môžu ovplyvniť podobu Kostolného námestia
Zdroj: Dnes24.sk

O budúcnosti Kostolného námestia v Michalovciach môžu rozhodnúť aj jeho obyvatelia. Mesto prednedávnom vyhlásilo súťaž na vypracovanie štúdie, ktorá určí budúcu podobu námestia. Samospráva už zverejnila aj ideové štúdie, ktoré prišli do verejnej obchodnej súťaže, na svojej internetovej stránke a pri ich hodnotení bude prihliadať aj na názory Michalovčanov.

Z niekdajšej autobusovej stanice oddychová zóna

V Michalovciach sa v uplynulých mesiacoch presunula autobusová stanica z Kostolného námestia na Staničnú ulicu. Spomínané námestie má pre mesto historický význam. V jeho blízkosti sa nachádza Zemplínske múzeum, rímskokatolícky farský kostol Narodenia Panny Márie a park Kerta. „Už samotný fakt, že túto plochu lemujú cirkevné a historické budovy, je dôvodom, aby sa Kostolné námestie zmenilo na oddychovú relaxačnú zónu,“ informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková.

Rozhodovať bude nové vedenie mesta

„O využití Kostolného námestia bude rozhodovať plénum mestského zastupiteľstva a vedenie mesta, ktoré vzíde z nadchádzajúcich komunálnych volieb, ktoré sa budú konať v novembri. Súčasné vedenie mesta uprednostňuje využitie daného priestoru na kultúrne, spoločenské a duchovné aktivity,“ doplnila Palečková.

Michalovčania môžu svoje návrhy a pripomienky zaslať mestu do 31. októbra tohto roka. Ste zvedaví, ako bude nové námestie vyzerať? Vizualizácie si môžete pozrieť TU.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM