Veronika Ondo-Cholewová Správy

Z Užhorodu sa vrátili aj slovenské učiteľky: Niektorí svoj odchod ešte zvažujú

Niektoré slovenské učiteľky, ktoré sa nachádzali v Užhorode, sa vrátili na Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Z Užhorodu sa vrátili aj slovenské učiteľky: Niektorí svoj odchod ešte zvažujú
Zdroj: TASR/AP

Na Ukrajine celkovo pôsobí šesť slovenských učiteľov – päť na základných školách a jeden vysokoškolský lektor. Dvaja sa už nachádzali na Slovensku, tri učiteľky prešli hranicami včera na Slovensko a jeden učiteľ svoj pobyt na Ukrajine ešte zvažuje. Informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ) SR.

Krízový štáb ministerstva školstva v spolupráci s krízovým štábom ministerstva zahraničných vecí situáciu na Ukrajine dlhodobo monitoruje a vyhodnocuje. „Vzhľadom na vystupňovanie konfliktu na Ukrajine sa tri slovenské učiteľky, ktoré sa nachádzali v Užhorode, vrátili dnes na Slovensko,“ priblížil šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS).

Rezort školstva je v kontakte aj so štvrtým učiteľom, ktorý je na území Ukrajiny, ten svoj príchod na Slovensko ešte zvažuje.

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok v skorých ranných hodinách oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny. Ruské jednotky zaútočili na viacerých miestach na ukrajinskom území.

Správy z Ukrajiny

Veľké Slemence (okres Michalovce): Ľudia prichádzajú z Ukrajiny
10
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

hl. foto: z Kyjeva

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM