Zuzana Ročeňová Samospráva

Zabojujú o dôležité fleky: Mestskými poslancami v Michalovciach sa chce stať 138 kandidátov

V novembri sa nebude bojovať len o post primátora. Aj kreslá mestských poslancov v Michalovciach lákajú a to až desiatky ľudí. Kandidátov je tak štvornásobné viac ako poslaneckých stoličiek.

Ilustračný obrázok k článku Zabojujú o dôležité fleky: Mestskými poslancami v Michalovciach sa chce stať 138 kandidátov
Zdroj: Webnoviny.sk

Na poslednom mestskom zastupiteľstve si súčasní poslanci odhlasovali volebné obvody, ako aj počet poslancov pre jednotlivé obvody. V šiestich obvodoch tak zasadne po novom 25 poslancov. Ako nás informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková, kandidátnu listinu na poslanca mestského zastupiteľstva podalo štvornásobne viac kandidátov ako je poslaneckých miest.

„Kandidátne listiny na poslancov sa v súčasnosti spracovávajú a celkovo kandiduje 138 kandidátov na 25 poslaneckých mandátov v 6 volebných obvodoch. Kandidátne listiny podalo 19 politických strán, jedna koalícia štyroch politických strán a 15 nezávislí kandidáti,“ prezradila hovorkyňa.

Podľa slov Palečkovej podrobný rozpis kandidátov na poslancov sa zverejní až po zaregistrovaní mestskou volebnou komisiou. Prvé zasadnutie mestskej volebnej komisie prebehne 24. 9. 2014.

Michalovčania si tak budú môcť v novembri vyberať takmer zo 140 kandidátov na mestských poslancov, ako aj zo šiestich adeptov, ktorí sa uchádzajú o post primátora Michaloviec .

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM