Samospráva

Základná škola na J. A. Komenského? Vyučuje džudo, má aj vlastnú televíziu

Základná škola na J. A. Komenského ulici v Michalovciach je zameraná na atletiku a džudo. Môže sa však pochváliť aj vlastnou televíziou.

Ilustračný obrázok k článku Základná škola na J. A. Komenského? Vyučuje džudo, má aj vlastnú televíziu
Zdroj: TASR

Škola poskytuje žiakom tiež špeciálne jazykové vzdelanie. Od prvého ročníka sa do výučby aplikuje metóda CLIL, čo znamená, že žiaci sa v anglickom jazyku učia aj iné predmety. Informoval o tom riaditeľ školy Severín Činčár.

Čítajte tiež: Na ktoré si vyrazíte práve vy? TOP 10 októbrových podujatí v Michalovciach a okolí

Úspechy atletiky

Atletike sa žiaci venujú v rámci hodín športovej prípravy, ale aj počas hodín telesnej výchovy, kde je v učebných osnovách tematický celok zameraný na tento druh športu. „Atletika, myslím si, že je akousi nosnou témou našej školy, keďže všetky úspechy, ktoré máme v rámci športu, sú tvorené najmä v týchto disciplínach,“ vysvetlil pedagóg Miloš Tkáč s tým, že sa u detí snažia rozvíjať kalokagatiu. Podľa jeho slov je pri akomkoľvek športe dôležitá správna technika, ktorou sa zvyšuje výkon a znižujú sa možné zdravotné problémy.

Čítajte tiež: Nápad radnice zriadiť v Michalovciach zoo: Mesto sa usiluje nájsť vhodný pozemok

Venujú sa aj džudu

Džudo sa na škole vyučuje od roku 1999. Žiakom sa venuje pedagogička Anna Kittanová. Cieľom výučby je pripraviť žiakov na pokračovanie v tomto športe, keďže najčastejšie sa presúvajú do oddielov klubu ŠK Zemplín Michalovce. Výučba je určená pre všetkých žiakov od prvého ročníka. „Stále pripravujeme od 20 do 30 žiakov v jednom oddelení, máme ich dve,“ vysvetlila Kittanová s tým, že najprv začína s úpolovými hrami. V rámci centra voľného času trénujú žiaci šesť hodín týždenne. Tematický celok netradičných športov využíva aj ako učiteľka telesnej výchovy počas vyučovania.

Čítajte tiež: Jej činnosť neunikla pozornosti: Pocta pre pracovníčku michalovského úradu práce!

Školská televízia i časopis

Žiaci môžu rozvíjať svoje talenty tiež prostredníctvom školskej televízie i časopisu. Majú tak možnosť naučiť sa pracovať s kamerou, vystupovať pred ňou, strihať záznam i tvoriť žurnalistické celky. Prostredníctvom časopisu vylepšujú svoju slovnú zásobu a tvorivosť.

Základná škola na J. A. Komenského ulici v Michalovciach bola založená pred 53 rokmi. Momentálne ju navštevuje 308 žiakov. Na škole pôsobí 25 pedagogických pracovníkov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM