Správy

Zaklopať môžu aj na vaše dvere. Michalovce súčasťou veľkého zisťovania

V Michalovciach štartuje štatistické zisťovanie. Úradníci môžu s otázkami o príjme zaklopať aj na vaše dvere.

Ilustračný obrázok k článku Zaklopať môžu aj na vaše dvere. Michalovce súčasťou veľkého zisťovania
Zdroj: Dnes24.sk

Štatistický úrad Slovenskej republiky požiadal o spoluprácu Michalovce pri realizácii zisťovania údajov pre štatistiku. Zisťovanie sa uskutoční do 31. mája.

Zisťovanie o využívaní informačných technológií a komunikačných technológií v domácnostiach a u jednotlivcov od 20. apríla do 31. mája. Zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach domácností od 10. apríla do 29. mája.

V tomto období vybrané domácností navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa osobitným poverením.

Podľa informácií, ktorá poskytla miestna radnica, je účelom tohto štatistického zisťovania okrem iného získať informácie o štruktúre, výške a vývoji príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností.

Výsledky zisťovania sa využijú na zabezpečenie potrieb informačného systému Štatistického úradu SR, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima. Informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM