Správy

Zamestnanci michalovskej radnice sú v karanténe. Na úrade obmedzili režim služieb

Ochorenie COVID-19 sa objavilo už aj na mestskom úrade, radnica prijala opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Zamestnanci michalovskej radnice sú v karanténe. Na úrade obmedzili režim služieb
Zdroj: Michalovce - srdce Zemplína

Ochorenie COVID-19 potvrdili vo štvrtok (27. 8.) u jednej zo zamestnankýň úradu. V budove mestského úradu na Námestí osloboditeľov preto od piatka (28. 8.) minimálne do stredy 2. septembra obmedzili poskytovanie služieb pre občanov s výnimkou nevyhnutných matričných služieb a podateľne.

„Ostatné služby sa poskytujú v týchto dňoch výlučne elektronicky alebo telefonicky,“ uviedla radnica. Finančný odbor služby neposkytuje vôbec. Odbory umiestnené v druhej budove úradu na Námestí slobody fungujú v nezmenenom rozsahu v odporúčaných klientskych hodinách.

Zamestnancov testujú

„Jednej z našich kolegýň bol potvrdený pozitívny test na COVID-19,“ uviedla hovorkyňa mestského úradu Iveta Palečková. Opatrenia sa týkajú najmä odboru, na ktorom žena pracuje. Zamestnanci, ktorí s ňou prišli do kontaktu budú desať dní v domácej karanténe a odoslaní na testovanie. S klientmi sa podľa hovorkyne zamestnankyňa nestretávala.

„Zaviedli sme sprísnené opatrenia v budove mestského úradu tak, ako to bolo v čase prvej vlny pandémie. Vstup je len z bočnej strany úradu, je tam mestský policajt, ktorý kontroluje telesnú teplotu, aj dezinfekčný prostriedok, vydezinfikoval sa celý mestský úrad,“ priblížila Palečková. Následný postup sa určí po výsledkoch ďalších testov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM