Správy

Zaočkovali stredoškolákov v Michalovciach, neplnoletí dostali Pfizer

V očkovaní študentov na stredných školách, ktorých je zriaďovateľom kraj, sa pokračuje. Do konca týždňa zdravotníci zaočkujú stredoškolákov na Zemplíne.

Ilustračný obrázok k článku Zaočkovali stredoškolákov v Michalovciach, neplnoletí dostali Pfizer
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Ambulancia na kolesách v Strážskom aj Sobranciach

„Na žiadosti o očkovanie v stredných školách sme sa snažili zareagovať čo najrýchlejšie. Krajské očkovacie tímy podajú vakcínu všetkým prihláseným zamestnancom aj študentom za necelý týždeň a pol. Plnoletí žiaci majú na výber z jednodávkovej alebo dvojdávkovej vakcíny, neplnoletých očkujeme vakcínou od výrobcu Pfizer. Stredoškoláci, ktorí sa chcú zaočkovať vo svojej škole, sa aj naďalej môžu prihlasovať, v prípade záujmu zaočkujeme aj tých, ktorí sa vopred neprihlásili," informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Obce a mestá sa môžu nahlásiť

Záujem obyvateľov o očkovanie môžu naďalej hlásiť aj obce a mestá. Starostovia a primátori majú na výber z vakcín od spoločnosti Pfizer/BioNTech alebo Johnson&Johnson. Župa doposiaľ podala už viac ako 265-tisíc vakcín proti ochoreniu COVID-19, z toho približne takmer 40-tisíc v teréne.

Počas 40. týždňa ambulancia na kolesách zaočkuje obyvateľov v Sobranciach, Sečovciach, Krompachoch, Gelnici, Strážskom aj Michalovciach aj v Spišskej Novej Vsi.

Koronavírus na Slovensku

OČKOVACÍ AUTOBUS

  • 6. 10. – Sečovce, pred MÚ (10:00 – 17:00 Janssen )
  • 8. 10. – Strážske, pred MÚ (10:00 – 17:00 Janssen)
  • 10. 10. – Michalovce, námestie (10:00 – 17:00 Janssen)

VÝJAZDOVÁ OČKOVACIA SLUŽBA

Na stredných školách v Michalovciach sa očkovali 4. októbra. Na Zemplíne bude ešte očkovanie 6. 10. a to stredné školy v okrese Trebišov

Keď už sme pri škole. Neuniklo vám, že 5. októbra bol Svetový deň učiteľov? Predstavujeme TROCH učiteľov z Michaloviec na FOTKÁCH.

Predstavujeme TROCH učiteľov z Michaloviec na FOTKÁCH
13
Galéria
Zdroj: Slavko Pavolko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM