Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Zažite pekné chvíle vo dvojici: 5 miest na prechádzku v srdci Zemplína a okolí

Ako najlepšie stráviť pekné chvíle? Romantiku si môžete užiť aj v Michalovciach, či blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Zažite pekné chvíle vo dvojici: 5 miest na prechádzku v srdci Zemplína a okolí
Foto: Veronika Ondo Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Lámete si hlavu, kam zobrať svojho partnera? Chcete vymyslieť niečo, aby ste sa cítili so svojou polovičkou príjemne? Máme pre vás päť tipov, kam môžete zobrať svoju lásku a nič tým určite nepokazíte. Aj obyčajná prechádzka v príjemnom prostredí poteší. Aj takto sa totiž dá oslavovať Valentín.

Hlavné námestie

Ak sa vám nechce ísť mimo Michaloviec, vhodná je aj pešia zóna na Námestí slobody. Vo večerných hodinách, kedy je v meste pokoj a ruch zmizne z ulíc, môžu zaľúbené páry po ňom absolvovať romantickú prechádzku.

„Najčastejšie sa s frajerkou prejdeme po námestí, ak sa nám nechce nikam mimo mesta ísť. Myslím si, že takou príjemnou prechádzkou a potom nejakou chutnou večerou sa nedá na Valentína nič pokaziť," prezradil nám Šimon (31).

Hrádok

Viacerí si radi zájdeme aj na Hrádok, na ktorom sa nachádza Kaplnka sv. Antona Paduánskeho. Zaľúbené páry môžu absolvovať romantickú prechádzku so zaslúženou odmenou – krásnym výhľadom na naše mesto i okolie.

Večer je fajn sa prejsť na Hrádok, naskytne sa vám pekný pohľad na Michalovce. Celé mesto je vysvietené a má to svoje romantické čaro vo dvojici.

Zemplínska šírava

Ďalšou z možností, kam vyraziť so svojou polovičkou je aj neďaleká Zemplínska šírava. Aj napriek tomu, že vonku máme zimu je mnoho nadšencov, ktorí si čas od času doprajú nefalšovanú prechádzku popri brehoch Šíravy.

Môžete sa prejsť popri vode alebo si odskočiť na nejaký vyvýšený kopec, kde vám rozhodne neuniknú krásne výhľady na okolie.

Šírava
Šírava / Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Prechádzka okolo jazera

Vinianske jazero sa nachádza v katastri obce Vinné, vzdialené len 11 km od Michaloviec a iba 3 km od Zemplínskej šíravy. Obkolesuje ho prekrásna príroda. Vzniklo vytvorením umelej hrádze a privedením vody z Vinianskeho potoka do sedla na úpätí vrchov Marečkovej a Šutovej.

Naskytne sa vám vskutku pekný pohľad na okolie. A nielen to! Budete mať možnosť si užiť jeden druhého v tichosti prírody. A ak by sa vám málilo, nezabúdajte, že z jazera vedú lesné cesty až na Vinanský hrad, či Medvediu horu. Okolo jazera je jedna z najkrajších prechádzok, práve teraz v zime.

Vinné
Vinné / Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Hrad

Hrad je dominantou obce Vinné. Množstvo Michalovčanov aspoň raz vyliezlo a pozrelo si tento skvost, ktorý má svoje čaro aj v zime. Vyberte sa so svojím miláčikom na romantickú túru, užijete si jeden druhého, ale aj zimnú prírodu, okolie, výhľady na priľahlé dediny, či vodnú nádrž Šíravy.

Keď stúpate hore, tak lapete po dychu, ale potom príde zaslúžená odmena. Okolie ako na dlani, pokoj, rovnováha a určitá sloboda.

Foto: ilustračné

Prečítajte si aj:

Romantické miesta v okrese Michalovce na FOTKÁCH
4
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM