Rôzne

Zažite veľmi pekný večer nad Šíravou: Lákavý program pri zrekonštruovaných ruinách!

Necháte sa zlákať? Pri zrekonštruovaných ruinách Kostolíka pod Senderovom nad Zemplínskou šíravou sa chystá zaujímavá akcia.

Ilustračný obrázok k článku Zažite veľmi pekný večer nad Šíravou: Lákavý program pri zrekonštruovaných ruinách!
Zdroj: TASR

V sobotu 11. augusta sa uskutoční akcia s názvom Noc pri kostolíku. Pôjde o prvé podujatie pri zrekonštruovaných ruinách Kostolíka pod Senderovom nad Zemplínskou šíravou.

Program

Program pri ruinách začne v sobotu o 20.00 hodine a to zinscenovanou históriou kostolíka v podaní Michalovského spolku šermiarskeho. Otvorenie podujatia je v pláne o 20:30 hod. Návštevníkov čaká aj prednáškový cyklus o histórii kostolíka o 20:50 hod.

Kúsok romantiky pri víne návštevníci zažijú pri večernom čítaní o 22:00 hod. Bodkou programu sa stanú úkažky stredovekej hudby. Počas celého večera bude k dispozícii ochutnávka vinianskych vín.

O záchrane zvyškov kostolíka

Do záchrany zvyškov sakrálnej stavby sa pustili dobrovoľníci ešte v roku 2012. Pamiatka bola v dezolátnom stave. Dobrovoľníci vyčistili interiér a exteriér kostola od náletových drevín a vegetácie. Konal sa tam aj revízny archeologický výskum, murárske práce okolo kostola a došlo aj na osadenie informačných tabúľ.

Prvá správa o kostole je z roku 1336, kde sa spomína ako miesto pustovníkov. Vďaka svojmu strategickému umiestneniu s pekným výhľadom na zemplínske more je toto miesto veľmi vyhľadávaným. Leží v nadmorskej výške 231 metrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM