Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Zážitok na michalovskom gymnáziu počas počítačového modelovania: Paráda, čo sa podarilo vyrobiť

Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach má aj predmet počítačové modelovanie. A práve v rámci neho sa na tejto škole podarilo vyrobiť vskutku zaujímavý kúsok, veď sledujte...

Ilustračný obrázok k článku Zážitok na michalovskom gymnáziu počas počítačového modelovania: Paráda, čo sa podarilo vyrobiť
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Študenti Gymnázia P. Horova v Michalovciach sa na hodinách predmetu počítačové modelovanie nenudia. Dôkazom je aj zaujímavý kúsok, ktorý sa tam podarilo vyrobiť.

3D modelovanie

Ako jedna z mála škôl vlastní toto spomínané michalovské gymnázium 3D tlačiareň. Nemusí sa pýšiť iba jej vlastníctvom, ale aj zapojením študentov priamo do procesu modelovania. „Po zakúpení 3D tlačiarne sme sa nadchli pre tento druh výroby. Učíme žiakov modelovať rôzne predmety,“ prezradilo gymnázium.

Gymnazisti sa už v tak mladom veku môžu učiť, ako zhotovovať model 3D a pracujú spolu s pedagógom na procese tvorby. No a nedávno sa na tejto škole v rámci spomínaného predmetu počítačové modelovanie podarilo vytlačiť prvý model na 3D tlačiarni. Išlo o šachovú figúrku. „Celú realizáciu urobila učiteľka Zuzana Tomková,“ uviedla škola.

Zážitok pre študentov

Edukačný proces tohto gymnázia má za sebou už 95 rokov. Keďže sa doba zmenila, škola sa zmodernizovala a v súčasnosti má niekoľko moderne vybavených učební s počítačovou technikou a môže sa pochváliť aj učebňou robotiky.

V triedach so zameraním na informatiku a technické predmety získavajú žiaci okrem všeobecného vzdelania aj špeciálne vedomosti a zručnosti v oblasti informačných technológií, 3D modelovania, sieťových technológií (CISCO akadémia) a certifikát ECDL.

„Toto je dôkaz, že aj informatika môže byť zážitkom a počítačové modelovanie ako nový predmet na našej škole prináša prvé hmatateľné výsledky,“ zverejnilo Gymnázium P. Horova v Michalovciach. Pre študentov je to skvelý zážitok vidieť, ako sa tvoria pekné veci, ktoré si vymyslia.

Pozrite si video z tlačenia šachovej figúrky.

VIDEO: Takúto parádu vytvorili na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach
1
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM