Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Zemplínska obec zrekonštruovala historickú pivnicu: A nájdete ju priamo pod... FOTO!

Známa turistická obec na Zemplíne sa pustila do obnovy pozoruhodnej pivnice. Roky chátrala, no dnes už má svoju novú podobu. Pozrite si foto.

Ilustračný obrázok k článku Zemplínska obec zrekonštruovala historickú pivnicu: A nájdete ju priamo pod... FOTO!
8
Galéria
Zdroj: Obec Vinné

V zemplínskej obci Vinné, ktorá je najviac známa vďaka svojmu jazeru, hradu i vinárstvu, obnovili pivnicu. Nie však hocijakú. Pivnica má totiž svoju výnimočnú históriu a dnes ju už v jej kráse môže obdivovať aj verejnosť.

Pivnica pod úradom

Zaujímavosťou je, že spomínaná pivnica sa nachádza pod budovou obecného úradu. Ako obec Vinné prezradila, ide o nádhernú neskoro renesančnú pivnicu. „Terajšia budova úradu bola kedysi šľachtickou kúriou, pod ktorou sa nachádzali tieto pivničné priestory.“

Z Vinného ďalej dodali, že pivnica dlhé roky chátrala a mala rôzne využitie. Slúžila ako sklad a nebola v dobrom technickom stave. To je už ale minulosť a dnes je lákadlom nielen pre miestnych obyvateľov.

Aj na oslavy

Pivnicu svojpomocne rekonštruovali od minulého roku.„Vznikla tu kompletne vybavená degustačná miestnosť, kuchynka, chodba a toaleta, avšak ešte chýba dotiahnuť zopár detailov,“ priblížili z obce.

Ako dodali, bude, samozrejme, slúžiť aj na verejné účely, ale budú si ju môcť prenajať aj ľudia, napr. na degustácie či rôzne oslavy. Vo Vinnom dúfajú, že sa verejnosti tieto staronové priestory budú páčiť.

Obrazom z Vinného: Turistická obec má ďalšiu atrakciu pre verejnosť!
8
Galéria
Zdroj: Obec Vinné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM