Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Žiaci len tak vyvaľovali oči: Ocitli sa pri oceáne a to nie je všetko, FOTO

Namiesto sedenia v školských laviciach sa žiaci z nášho okresu vybrali úplne na iné miesto. A to nielen k Atlantickému oceánu.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci len tak vyvaľovali oči: Ocitli sa pri oceáne a to nie je všetko, FOTO
3
Galéria
Zdroj: ZŠsMŠ Rakovec nad Ondavou

Obecná škola v našom okrese má za sebou pekné zážitky. Žiaci zo Základnej školy v Rakovci nad Ondavou absolvovali výmenný pobyt v Portugalsku.

Výmenný pobyt

Ako nás informovala riaditeľka ZŠsMŠ v Rakovci nad Ondavou Jarmila Lehotayová, na výmenný pobyt do Partugalska sa dostali žiaci s učiteľmi vďaka ich úspešnému projektu Bádatelia prírody. „Vďaka tomuto projektu sme sa mohli zúčastniť krátkodobej výmeny skupín žiakov v partnerskej škole Agrupamento Escolas de Resende v Portugalsku,“ uviedla škola.

U žiakov chceli posilniť záujem o problematiku vody, pomôcť im pochopiť vodný cyklus a problémy ľudstva, ktoré súvisia s vodou, jej nedostatkom, znečistením a ochranou. Ako nám ďalej zo školy priblížili, vyučujúci diskutovali o možnostiach využitia pripravených metodických materiálov vo vyučovaní, porovnávali školské vzdelávacie programy a vymieňali si skúsenosti z praxe.

Pri oceáne

Enviromentálny pobyt v Portugalsku nie je náhodou. Škola sa už niekoľko rokov zaoberá touto problematikou a viackrát získala aj titul eko škola alebo zelená škola. V Portugalsku prepojili environmentálnu výchovu s reálnym životom so žiakmi z Česka, Poľska aj Portugalska a spoločne nacvičili divadelné predstavenie, v ktorom scénickým tancom a hudbou vyjadrili význam vody v prírode.

Okrem učenia sa žiaci aj zabavili a poriadne si výmenný pobyt užili. „K sprievodným podujatiam pobytu patrili návšteva The Maritim museum of Ilhavo, prehliadka historického centra Porto, výlet k Atlantickému oceánu, prehliadka regiónu v okolí rieky Douro, prijatie u primátora Resende, návšteva rodín či prehliadka kúpeľov,“ popísala pedagogička Volčková.

„Vďaka projektu Bádatelia prírody mohli žiaci aj učitelia našej Základnej školy v Rakovci nad Ondavou spoznať partnerskú školu v Resende a jej školský vzdelávací program, krásy regiónu, historické aj kultúrne pamiatky, nadviazať nové priateľstvá, zdokonaliť sa v anglickom jazyku, porovnať metodické materiály na tému Voda,“ dodali zo školy na záver.

Žiaci z nášho okresu: Oceán namiesto nudy v laviciach
3
Galéria
Zdroj: ZŠsMŠ Rakovec nad Ondavou
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM