Veronika Ondo-Cholewová Šport Iné športy

Žiaci michalovských škôl si to rozdali v basketbale: Toto družstvo si odnieslo víťazstvo

V Michalovciach zorganizovali podujatie pod názvom Bav sa basketbalom a neber drogy. Akcie sa zúčastnilo osem michalovských základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci michalovských škôl si to rozdali v basketbale: Toto družstvo si odnieslo víťazstvo
7
Galéria
Zdroj: 1. BK Michalovce

Basketbalový klub 1.BK Michalovce v spolupráci s OZ Zober loptu a mestom Michalovce zorganizoval vo štvrtok ďalší ročník podujatia pod názvom Bav sa basketbalom a neber drogy. Štvrtkové športové dopoludnie bolo pokračovaním úspešných akcií z roku 2016 a 2015. V telocvični ZŠ Krymská v Michalovciach našli deti dobré podmienky na šport.

Zmiešané družstvá

Podujatia sa zúčastnilo osem základných škôl z Michaloviec, ktoré vytvorili 9 družstiev. ZŠ Okružná mala na podujatí dve družstvá. Každá škola vytvorila zmiešané družstvá chlapcov a dievčat. Spolu sa do aktivít zapojilo 91 detí. Prvú časť tvorili súťaže družstiev na čas v slalome s loptou, bez lopty, dribling s loptou, podávanie lôpt a nakoniec súťaž v streľbe.

„Následne odohrala každá škola po dva basketbalové zápasy na základe náhodného žrebu. Každá súťaž bola bodovaná a následne dostali družstvá body aj za basketbalový zápas,“ povedal Peter Biganič za 1.BK Michalovce. Tento rok bolo podujatie určené pred deti narodené po 1.9.2006 a mladšie.

Víťazné družstvo

V basketbalových zápasoch bolo vidno ešte začiatočnícke prvky a chyby, čo by sa postupne malo u detí zlepšovať. Žiakov počas zápasov usmerňoval aj kvalifikovaný rozhodca. Školy získali diplomy a účastnícke listy z podujatia. „Družstvá na prvých troch miestach sme ohodnotili aj pohármi a vecnými cenami. Akcia mala pozitívny charakter a nielen po športovej stránke splnila svoj cieľ,“ informoval basketbalový klub.

Minuloročné prvenstvo obhajovala ZŠ Školská Michalovce (5.ZŠ). „Tentokrát si trofej odnieslo A družstvo ZŠ Okružná 17 Michalovce (6.ZŠ). Víťazné družstvo získalo celkovo spolu 26 bodov a bolo najlepšie v daných disciplínach,“ uviedol klub, ktorý doplnil, že na druhom mieste skončila domáca ZŠ Krymská 5 Michalovce (7.ZŠ) s 24 bodmi a na treťom mieste sa umiestnilo B družstvo ZŠ Okružná 17 Michalovce (6.ZŠ) s 13 bodmi.

Výsledky basketbalových zápasov

  • 1.ZŠ – 3.ZŠ, 2:4
  • 6.ZŠ ´A´ – 6.ZŠ, ´B, 4:2
  • 8.ZŠ – 4.ZŠ, 0:11
  • 6.ZŠ ´A´ – 5.ZŠ, 6:4
  • 4.ZŠ – 2.ZŠ, 12:4
  • 5.ZŠ – 7.ZŠ, 0:4
  • 2.ZŠ – 6.ZŠ ´B´, 0:16
  • 7.ZŠ – 3.ZŠ, 10:2
  • 8.ZŠ – 1.ZŠ, 0:4

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

OBRAZOM: Michalovskí žiaci žili basketbalom
7
Galéria
Zdroj: 1. BK Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM