Rôzne

Zima na Zemplínskej šírave: Čitateľ Adam nafotil pekné zábery, FOTO

Zemplínska šírava je už dávno zamrznutá. Náš čitateľ Adam zachytil na svojej prechádzke tichú hladinu zemplínskeho mora.

Ilustračný obrázok k článku Zima na Zemplínskej šírave: Čitateľ Adam nafotil pekné zábery, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Čitateľ Adam

Pri slovenskom mori vládne ešte ticho. Roztápa sa posledná biela perina, ale Šíravu stále pokrývajú súvislé vrstvy ľadu. Našu Šíravu zachytil čitateľ Adam, ktorý sa so zábermi podelil so spravodajským portálom Michalovce24.

Hoci je na prvý pohľad naša krásavica zamrznutá, treba byť ostražitý, pretože nie tak ďaleko od okraja je vidieť vodu. Náš čitateľ Adam nás upozornil, že je potrebné si dávať aj v úsekoch, kde nie je viditeľná hranica medzi zemou a vodou. Takýchto častí je viac v zarastených oblastiach, najmä z druhej strany Šíravy alebo pri jej okrajoch.

Aj hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Marián Bocák nám potvrdil vplyv oteplenia na zamrznutú hladinu Zemplínskej šíravy.

„Vodné nádrže sú zamrznuté ľadovou celinou s hrúbkou 10 až 15 centimetrov. Z dôvodu mierneho nárastu hladín za posledné dva týždne spôsobené miernym oteplením je však ľad odtrhnutý od brehu, a preto využívanie zamrznutých hladín na zimné športy neodporúčame,“ upozornil hovorca.

V našej fotogalérii si môžete pozrieť viac záberov od Adama.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

A nižšie uvidíte aj Vodopád Skok, ktorý sa počas tejto zimy premenil na ľadové cencúľe.

Obrazom: Zamrznutá Zemplínska šírava
5
Galéria
Zdroj: Čitateľ Adam
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM