Zuzana Ročeňová Samospráva

Zmeny v cestovných poriadkoch: V prímestskej doprave dôjde k rušeniu spojov

Presne v polovici decembra dôjde na celom Slovensku k zmenám cestovných poriadkov v železničnej aj autobusovej doprave. Aké zmeny čakajú prímestskú autobusovú dopravu v Michalovskom okrese?

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v cestovných poriadkoch: V prímestskej doprave dôjde k rušeniu spojov
Zdroj: TASR

Nový grafikon v cestovných poriadkoch začne platiť už od 15. decembra tohto roka. Preto je potrebné, v tomto čase, poriadne preskúmať všetky poriadky v železničnej a autobusovej doprave.

My sme zisťovali, či sa zmeny dotknú aj našej prímestskej autobusovej dopravy. K výraznejším zmenám dôjde najmä v dňoch víkendu.

Zmeny len v prímestskej doprave

,,V našej spoločnosti sa budú zmeny týkať len prímestskej dopravy, diaľkové a medzinárodne linky sú bez zmien. Dochádza k rušeniu nerentabilných spojov, ktoré boli využívane iba minimálnym počtom cestujúcich max. do 5. Značná časť obmedzenia sa týka sobôt a nedieľ ,“ povedal Gejza Sačko, generálny riaditeľ akciovej spoločnosti Arriva Michalovce, a.s.

Ten ešte dodal, že rôzne zmeny v prímestskej doprave boli prejednávane so starostami jednotlivých obcí, ktorí sa zúčastnili parciálnych porád.

Spoje sa prispôsobili vlakovej doprave

,,Cestujúci s časovým posunom môžu rátať, nakoľko sa prípojove spoje prispôsobovali k odchodom, respektíve príchodom vlakov na jednotlivé železničné zastávky,“ doplnil Gejza Sačko.

Zmeny sa cestujúca verejnosť môže dozvedieť z internetovej stránky Slovenskej autobusovej dopravy Michalovce, kde už sú zverejnené cestovné poriadky, ktoré prídu do platnosti od 15. decembra.

V priebehu tohto týždňa sa kompletne obnovia aj vývesky na jednotlivých autobusových zastávkach, ktoré spravuje dopravca Arriva Michalovce.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM