Hádzaná

Zmeny v michalovskej Iuvente: Petrovskyj na trénerskej lavičke skončil, kto ho nahradí?

V hádzanárskom klube Iuventy došlo k zmenám na trénerskom poste. Kto bude viesť Zemplínčanky v ďalších kolách?

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v michalovskej Iuvente: Petrovskyj na trénerskej lavičke skončil, kto ho nahradí?
Zdroj: TASR

Borys Petrovskyj už nie je trénerom hádzanárok Iuventy Michalovce. Pod jeho odvolanie sa podpísali nepresvedčivé výkony sedemnásobné slovenského šampióna. Do konca sezóny tak družstvo povedie doterajší asistent a tréner juniorského výberu František Urban.

Ukrajinskému koučovi Petrovskému tak nevyšiel ani druhý angažmán vo funkcii hlavného trénera Iuventy a rovnako ako v sezóne 2010/2011 predčasne skončil. Michalovčankám síce patrí priebežná prvá priečka v tabuľke spoločnej česko-slovenskej WHIL, vedenie tímu však nebolo spokojné s uplynulými výkonmi. „V pondelok zasadla správna rada klubu, ktorá sa zaoberala nielen výsledkami družstva, ale hlavne jeho herným prejavom. Na základe posledných výkonov tímu sme pristúpili k tomu, že Borys Petrovskyj končí vo svojej funkcii. Touto cestou by som sa mu rád poďakoval za jeho účinkovanie v klube,“ uviedol na webe Novín Zemplína športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.

K odvolaniu trénera, ktorý sa držal s tímom na čele tabuľky, dodal: „Nechcem, aby to vyznelo nejako alibisticky, že odvolávame trénera z prvého miesta, no hlavným dôvodom boli výkony družstva, ktoré po novom roku, no už aj pred ním, neboli podľa našich predstáv. Hlavnými dôvodmi sú teda herný prejav a fungovanie družstva.“

Petrovského nástupcom bude František Urban. „Doteraz pri družstve pôsobil ako asistent, navyše je trénerom mládeže, takže prostredie klubu pozná ideálne. Dohodli sme sa s ním na spolupráci do konca sezóny,“ povedal na margo spolupráce s novým trénerom Čúrny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM