Ondrej Petričko Rôzne

Zmrzlinári si tohtoročnú sezónu pochvaľujú: Predávali stovky kopčekov denne!

Slnečné a hlavne horúce letné počasie, ktoré v našich končinách panovalo celé leto sa odzrkadlilo aj na predaji zmrzliny. Michalovskí zmrzlinári sa na nezáujem ľudí o túto dobrotu sťažovať nemohli. Koľko kopčekov denne predali? Akú zmrzlinu majú Michalovčania najradšej? Neboja sa experimentovať?

Ilustračný obrázok k článku Zmrzlinári si tohtoročnú sezónu pochvaľujú: Predávali stovky kopčekov denne!
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Počasie počas tohto leta prialo aj predaju zmrzliny. Počas veľkých horúčav si zmrzlinu kúpil aj ten, ktorý to ani neplánoval. Tejto sladkej dobrote sa v lete jednoducho nedá odolať.

Predali stovky kopčekov

Zmrzlinári, ktorých sme oslovili, si toto leto pochvaľovali. „Áno, toto leto bolo z pohľadu predaja dobré. Neviem odhadnúť koľko sme toho denne predali, ale dá sa to počítať na stovky,“ povedal vedúci prevádzky.

Podľa jeho slov sa často tvorili rady, ale nebolo to žiadne pravidlo. „Niekedy hneď ráno, inokedy po práci, v nedele napríklad podvečer. Bolo to rôzne,“ vymenoval kedy bolo ľudí najviac. A aké zmrzliny idú najviac na odbyt? „Sú to vanilková, kakaová, jahodová, citrónová, ale aj jogurtová a straciatella.“

Aj ďalší oslovený zmrzlinár nám slová svojho konkurenta potvrdil. „Nemôžem sa sťažovať na predaj počas prázdnin. Počasie bolo horúce a vtedy ľudia túžia po zmrzline.“

Michalovské jazýčky sú konzervatívne

Majú Michalovčania odvahu ochutnať nové príchute alebo sú verní svojim obľúbeným? „Odvahu majú, ale väčšinou len raz. Keď máme nejakú novinku, ľudia si ju všimnú. Na začiatku sa predáva, ale potom sa zrejme vrátia k svojim najobľúbenejším príchutiam,“ povedal predajca zmrzliny.

Jeho slová v podstate potvrdila aj Jana, ktorá rada ochutná nové veci, ale… „Nová príchuť ma vždy zaujme a rada ju ochutnám. Ale okrem nej si stále dám buď vanilkovú, alebo kakaovú. To je taká moja poistka, keby mi tá nová príliš nechutila,“ povedala s úsmevom.

„Mojimi favoritmi sú jogurtová, kakaová, ale ochutnal som už aj kávovú, kokosovú alebo minule v Košiciach makovú,“ prezradil Marián. Priznal, že maková mu vôbec nechutila.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM