Ondrej Petričko Rôzne

Zmrzlinou proti horúčavám: Michalovčanom najviac chutí klasika, čokoládová a vanilková!

V horúčavách, ktoré nás v týchto dňoch sužujú, sa snažíme akýmkoľvek spôsobom trochu schladiť. Zmrzlina je jedným z prostriedkov, ktoré nám aspoň na chvíľu pomôžu zabudnúť na neznesiteľné horúčavy. Aké druhy zmrzliny chutia Michalovčanom najviac?

Ilustračný obrázok k článku Zmrzlinou proti horúčavám: Michalovčanom najviac chutí klasika, čokoládová a vanilková!
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Zmrzlinári si v tomto období mädlia ruky. Horúce počasie nahráva ich biznisu a máloktorý človek odolá kopčeku chladnej dobroty. „Áno, počas horúčav nám predaj značne stúpol,“ prezradil zmrzlinár. Na otázku o najpredávanejšej príchuti odpovedal jednoznačne. „Čokoládová a vanilková – to je klasika, ktorá nikdy neomrzí a ľuďom chutí najviac. Potom nasledujú jahodová alebo jogurtová.“

Deti majú iné chute ako dospelí

Aj ďalšia predavačka zmrzliny nám potvrdila, že obľúbenou príchuťou Michalovčanov je čokoládová, resp. kakaová a vanilková. „Tieto sa predávajú najlepšie, ale úspech majú aj stracciatela, jogurtová a jahodová.“ Dodala, že ľudia radi vyskúšajú aj novinky, ale napokon sa vždy vrátia k obľúbenej vanilkovej a kakaovej.

Pripojila aj zaujímavý postreh. „Všimla som si, že deti si vyberajú hlavne ovocné príchute alebo tie so zaujímavými farbami. Najviac si pýtajú jahodovú, citrónovú alebo šmolkovú,“ povedala.

Nájdu sa aj extrémisti – hľadajú slaninovú alebo chilli

To, čo nám povedali zmrzlinári, svojimi vyjadreniami potvrdili aj ľudia, ktorých sme v meste oslovili. „Ja osobne mám najradšej vanilkovú. Ak si aj dám nejakú ovocnú, vždy ju doplním vanilkovou. Pripomína mi detstvo a tak sa aspoň takto vraciam do tých krásnych čias,“ povedala Michalovčanka Gabika (29).

„Milujem čokoládovú zmrzlinu. Ale v týchto horúčavách si kupujem radšej ovocné príchute. Mám pocit, že ma lepšie osviežia,“ prezradila Martina (35).

V uliciach mesta sme stretli aj extrémistu, ako sa sám nazval. Jozef (42) rád ochutnáva novinky. „Minule som si kúpil kokosovú a škoricovú. Obe mi veľmi chutili.“ Jedným dychom dodal, že mu v ponuke zmrzlinárov chýbajú odvážnejšie príchute. „Rád by som ochutnal zmrzlinu s príchuťou chilli, ale aj taká slaninová by nemusela byť zlá,“ povedal s úsmevom, napriek tomu celkom vážne. „Otázkou je, či by takúto príchuť ešte niekto okrem mňa kúpil,“ dodal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM