Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Známa michalovská škola sa poteší: Rekonštrukcia za desiatky tisíc eur!

Známa michalovská základná škola sa môže tešiť. Mesto totiž z ministerstva získalo dotáciu na rekonštrukciu jej telocvične.

Ilustračný obrázok k článku Známa michalovská škola sa poteší: Rekonštrukcia za desiatky tisíc eur!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako zverejnila michalovská radnica, mesto Michalovce získalo dotáciu z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR vo výške 143 348 eur na rekonštrukciu telocvične Základnej školy na Ul. J. Švermu 6.

Spolufinancovanie

„Mesto bude projekt spolufinancovať sumou 54 812 eur. Predmetom projektu je rekonštrukcia strechy telocvične Základnej školy na Švermovej ulici,“ informovala radnica. Ide o samostatne stojaci objekt, ktorý je so školou prepojený spojovacou chodbou.

Spomínaná budova je nepodpivničená, jednopodlažná, v rôznych výškových úrovniach, s rovnými strechami a živičnou krytinou.

Čo rieši projekt?

Ako uviedlo mesto, projekt rieši rekonštrukciu strechy – nová strešná konštrukcia nad halovou časťou a nad nižšou časťou objektu (náraďovňa, sociálne zariadenie) z drevených priehradových väzníkov, v časti oceľovou nosnou konštrukciou, so strešnou krytinou z trapézového plechu, s povrchovou úpravou polyester.

Ďalej podľa michalovskej radnice pôjde o nový systém na odvedenie dažďových vôd zo strechy, zateplenie strechy minerálnou vlnou a bleskozvodnú sústavu strechy.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM