Veronika Ondo-Cholewová Správy

Známa zemplínska obec sa môže pochváliť novinkou: Aha, čo vzniklo z kalamitného dreva

Známa zemplínska dedina sa môže pochváliť novinkou, ktorá dokáže upútať oči okoloidúcich. Pozrite, čo rezbár vyrobil z kalamitného dreva.

Ilustračný obrázok k článku Známa zemplínska obec sa môže pochváliť novinkou: Aha, čo vzniklo z kalamitného dreva
3
Galéria
Zdroj: TASR

V zemplínskej obci Vinné, ktorá je známa jazerom, hradom a tiež rekreačným strediskom Lúč, pribudla novinka. Tou je drevený anjel.

Socha anjela

Drevená socha anjela je súčasťou zaujímavého projektu s názvom Anjel v meste. Okrem skrášlenia verejného priestranstva má socha vzbudiť u ľudí záujem o duchovné veci, navodiť pozitívnu atmosféru, ale aj dôvod zamyslieť sa nad ľudskou existenciou.

Autorom diela je rezbár Peter Lukčo z Hrubova. Ten sa pre svoje sochy snaží využiť nepotrebné, kalamitné drevo, ktorému dáva novú podobu.

Jeho sochy drevených anjelov zdobia námestia, parky, oddychové zóny, či priestranstvá pred kostolmi vo viacerých obciach východného Slovenska. Podobných anjelov nájdete aj v Strážskom, vo Vyšnom Hrušove, Novom Ruskove, v Košiciach či v ďalších obciach.

Nájdete ho v parku

Drevo, z ktorého je vyrobený anjel vo Vinnom, je tiež kalamitné. Pochádza zo Strážskeho, kde počas víchrice došlo k zlomeniu topoľa. Umelec Peter Lukčo využil zlomenú drevinu a vyrezal z nej anjela. Ten je vysoký asi 170 centimetrov a nájsť sa dá v parku vo Vinnom.

Nezabudnite si pozrieť aj našu priloženú fotogalériu priamo z miesta.

Hl. foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Sledujte, aká novinka pribudla v známej zemplínskej dedine
3
Galéria
Zdroj: Obec Vinné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM