Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Známe prostredie sa ocitne na striebornom plátne: Pri brehoch Šíravy nakrúcajú celovečerný film!

Prečítajte si exkluzívne informácie priamo z miesta filmovania. V ktorom rekreačnom stredisku sa snímka nakrúca?

Ilustračný obrázok k článku Známe prostredie sa ocitne na striebornom plátne: Pri brehoch Šíravy nakrúcajú celovečerný film!
Zdroj: TASR

Pri brehoch Šíravy sa nakrúca film! Prinášame vám informácie o filmovaní pri zemplínskom mori. Zažije rekreačné stredisko slávu ako pri filme Pásla kone na betóne?

Zvedavci zažívajú vzrušenie

Rekreanti sú unesení. Okolo nich sa pohybuje filmový štáb, ktorý nakrúca film. Je to pravda? „Áno,“ potvrdzuje starosta obce Vinné Marián Makeľ, pod ktorú patrí rekreačné stredisko Lúč.

„Na Lúči sa točí film podľa knihy Piata loď. Na mieste je aj režisérka Iveta Grófová,“ uvádza starosta. „Sme veľmi radi, že prišli práve sem a zviditeľnia tým aj Šíravu.“

„Boli sme im nápomocní pri výbere komparzov a mnoho iného,“ prezradil M. Makeľ. Priestor okolo bývalej vyhliadkovej veže, ktorí miestni poznajú ako „Šíravský maják“ si štáb upravil sám. Okolo filmového tímu sa pohybuje veľa zvedavcov, ktorí sú z natáčania vzrušení. Prezradíme vám, že na nakrúcanie sa môžete prísť aj dnes.

Aký film vzniká na Šírave?

Režisérka Iveta Grófová nakrúca svoj v poradí druhý dlhometrážny film s názvom Piata loď na motívy rovnomenného úspešného románu Moniky Kompaníkovej. Román Piata loď získal v roku 2011 ocenenie Anasoft Litera pre najlepšiu slovenskú knihu, vyšiel v zahraničí vo viacerých prekladoch a samotná autorka konzultovala prípravu filmu s režisérkou.

Titul rozpráva príbeh o deťoch, ktoré si v záhradnom domčeku vytvoria svoju malú tajnú rodinu – náhradnú rodinu, náhradný domov. Prináša pohľad na svet dospelých videný detským pohľadom. Film vzniká na Slovensku, v koprodukcii s Českom a Maďarskom, a s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu SR, MEDIA Programme a Státního fondu kinematografie ČR. Pod scenár sa okrem samotnej režisérky podpísal Marek Leščák, za kamerou stojí Denisa Buranová. Očakávaná premiéra filmu je naplánovaná na druhú polovicu budúceho roku.

Foto: Penzión Senderov a TASR

Čo sa ešte deje na Šírave? Čítajte tiež:

Šíravu ovládne festival plný hip-hopu: Pripravený je aj športový zápas

Na medzinárodný motozraz na Šírave mieri aj dakarista Jakeš: Nebude chýbať guľa smrti a to nie je všetko!

Na Šírave nakrúcajú film.
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM