Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Známi Michalovčania si radi pochutia tiež: Zistili sme ich obľúbené jedlá

Svoje obľúbené jedlá má vari každý z nás. A platí to aj pre známych Michalovčanov. Veď sledujte...

Ilustračný obrázok k článku Známi Michalovčania si radi pochutia tiež: Zistili sme ich obľúbené jedlá
Zdroj: TASR

Jedlo patrí k nášmu životu. No najviac sa dokážeme potešiť, keď nám na stole pristane práve to naše obľúbené. Tak je to aj u našich známych rodákov či obyvateľov Michaloviec. My sme sa na viacerých obrátili a tí nám prezradili, aké sú práve ich obľubené jedlá.

Kura na akýkoľvek spôsob

Oslovili sme aj hovorkyňu nášho mesta Ivetu Palečkovú, ktorá sa nám tentokrát nevyjadrovala za mesto, ale sama za seba. Obľúbené jedlá si prevažne spája s jediným, a to sú Vianoce.„Keďže tieto sviatky mám veľmi rada, prvé čo mi napadne pri slovíčku najobľúbenejšie je určite štedrovečerné menu a rozprávka Tri oriešky pre Popolušku,“ prezradila nám.

Ale, aby to nebolo takto jednostranné, z iných jedál vybrala aj toto: „Mojím obľúbeným je kura na akýkoľvek spôsob, v poslednom čase kuracie stehná s figami a smotanovou polentou.“ Takéto špecialitky si vytvára sama. „Jedlá pripravujem sama, lebo môj manžel variť nevie a navyše pre mňa je varenie najobľúbenejšia činnosť,“ uviedla.

Nika Karch miluje holubky

Známa speváčka a naša rodáčka Nika Karch už síce nebýva v Michalovciach, ale jedlo si so svojím domovom rozhodne spája. „Moje úplne naj jedlo sú naše holubky. Tých sa nikdy neviem dojesť.“

Ako dodala, jedáva ich na všetkých oslavách, svadbách.„Naj­lepšie robí, samozrejme, moja mamina. Sama som ich ešte nerobila, ale pomáhala som jej už zakrúcať,“ priznala Nika, ktorá dodala, že si vie pripraviť asi všetko, hlavne, ak je pre koho.

Jej manžel napríklad nechce jedávať bryndzové halušky už nikde na salaši, lebo vraj sa Nikinim nevyrovnajú. „Najradšej mám naše klasiky, ale pochutím si aj na všetkom nezdravom – hamburger, pizza.“

Naj jedlo primátora

Zaujímalo nás aj, aké jedlá obľubuje prvý muž Michaloviec. „V jedlách si veľmi nevyberám,“ povedal primátor Viliam Zahorčák. „Zjem takmer všetko, čo dostanem na tanier.“ Michalovský primátor predsa len prezradil svoje naj.

„Moje najobľúbenejšie jedlo je kurča pripravované v alobale. Pripravujem ho sám a to so všetkou dôslednosťou, ktorá obľúbeným veciam patrí.“

Halušky

A čo najradšej jedáva známy tréner Športového Kickbox klubu Michalovce Ľuboš Takáč? „Čoraz viac zbožňujem chvíle strávené pri spoločnom stole s rodinou,“ vyzdvihol.

Dodal, že okrem domácej kuchyne si rád pochutná na našej slovenskej, konkrétne na bryndzových haluškách. „Tie však už tak často nemôžem jedávať a tak si rád pochutnám aj na cestovinách či rôznych šalátoch,“ opísal svoje chute.

Raper a exotika

Vyspovedali sme aj rapera Tomáša Jaspera Vajdu. Tento rodák z Michaloviec, dnes žijúci na západnom Slovensku, prezradil, že od mala obľuboval kuracie mäso zapečené s broskyňami a syrom. Jeho chúťky sa rokmi však zmenili. V súčasnosti obľubuje najmä exotickú ázijskú kuchyňu.

„Momentálne mám najradšej čínsku, vietnamskú a indickú kuchyňu. Indické kari si niekedy pripravím aj sám doma. Sushi si doprajem v reštike, pretože je s tým veľa práce,“ prezradil.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM