Veronika Ondo-Cholewová Správy

Zo šíravskej hrádze sa stala nevídaná atrakcia: Robotníci v nasadení, ľudia si našli cestičky! FOTO

Lepšie ako kino. Napriek ohradeniu a zákazu vstupu si predsa len mnohí nájdu cestičky ako vidieť bránu medzi Laborcom a Šíravou. Takto ju už dlho neuvidíme!

Ilustračný obrázok k článku Zo šíravskej hrádze sa stala nevídaná atrakcia: Robotníci v nasadení, ľudia si našli cestičky!  FOTO
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Šíravský priepad v týchto dňoch zažíva omladenie. Do jeho obnovy sa pustili robotníci, ktorí to majú stihnúť do konca septembra. Obzerať ich prácu si chodí denne desiatky ľudí, pre ktorých je to veľké divadlo.

Do konca septembra

Na hrádzu sa môžete dostať zo Zalužíc alebo od Laborca z Michaloviec. Naskytne sa vám pohľad na pracovníkov , ktorý robia aj v podvečerných hodinách za svetiel lámp. Rekonštrukcia bezpečnostného priepadu na hati v Zalužiciach je jednou z vyše 20-tich investičných akcií Slovenského vodohospodárskeho podniku, budovaných v rámci Operačného programu Životné prostredie, ktoré musia byť do konca septembra ukončené. „Je to tak, aby mohlo byť do konca tohto roka ukončené aj financovanie,“ vysvetlil hovorca Ľuboš Krno.

Kto financuje stavbu?

Generálny riaditeľ Slovenského vodohospodárskeho podniku, š. p. Marián Supek v tejto súvislosti vyslovil presvedčenie, že všetky stavby sa do konca roka budú musieť jednoznačne ukončiť a zafinancovať. Práce v hodnote 892,2 tisíc eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 1,07 milióna eur vrátane DPH začala firma Kosper realizovať ihneď po podpise zmluvy. „Vo verejnom obstarávaní predložili ponuku štyria uchádzači, pričom víťazná ponuka je o vyše 20 tisíc eur nižšia oproti predpokladanej hodnote zákazky,“ podotkol Krno. Riadiaci orgán pre Operačný program Životného prostredia schválil nenávratný finančný príspevok z fondu EÚ vo výške 875 891, 81 eur. „Zvyšok financuje Slovenský vodohospodársky podnik zo svojho rozpočtu,“ informoval Krno.

Čítajte tiež:

Päť hasičov z Michaloviec s dvomi autami v akcii: Nebyť nasadenia, uviaznuté mačiatko zahynie

Priepad pri Šírave bez vody: Ľudí lákal pohľad na jeho dno
22
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM