Veronika Ondo-Cholewová Správy

Aktuálna situácia v našom meste: Ktoré školy v Michalovciach štrajk ukončili a kde stále trvá?

Štrajk učiteľov prebieha aj v Michalovciach. V piatok by mali žiaci dostávať vysvedčenia. Vyhnú sa žiaci polročnému hodnoteniu?

Ilustračný obrázok k článku Aktuálna situácia v našom meste: Ktoré školy v Michalovciach štrajk ukončili a kde stále trvá?
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok sme vás informovali o štrajku učiteľov, ktorý sa dotkol aj michalovských škôl. Zisťovali sme, ako pokračuje.

Školy zostali úplne zatvorené

Úplne zatvorená zostala v utorok 26. januára Stredná zdravotnícka škola v Michalovciach. Do kedy štrajk potrvá nám riaditeľ školy nevedel presne povedať. „Budeme konať podľa toho, ako nám dajú vedieť. Momentálne neviem odpovedať, do kedy štrajk potrvá,“ povedal pre náš spravodajský portál Michalovce24.

Slavko Pavolko, riaditeľ Základnej školy P. Horova v pondelok pre náš portál Michalovce 24 povedal, že ich škola je do štrajku zapojená momentálne celá, okrem tých, ktorí sú práce neschopní a samozjreme jeho, ktorý je zamestnávateľom. V pondelok zasadal kolektív a rozhodol, čo ďalej. čo ďalej. „Riaditeľstvo školy oznamuje, že pedagogickí zamestnanci zotrvávajú v štrajku minimálne do konca týždňa, teda do 29.1.2016,“ uviedla Základná škola Pavla Horova v Michalovciach. V prípade, že majú žiaci záujem o výpis z polročnej klasifikácie, môžu ho vyzdvihnúť v piatok 29.1.2016 v ri­aditeľni školy. „Ostatným žiakom bude výpis z klasifikácie odovzdaný prvý deň po skončení štrajku,“ informovali zo školy.

Majú mimoriadny režim

Mimoriadny režim vyučovania majú od pondelka aj gymnazisti P. Horova. Vyučovanie je podľa mimoriadneho rozvrhu. „Gymnázium Pavla Horova sa zapojilo do štrajku 25.1.2016 v počte učiteľov 28. V štrajku zotrvávame aj dnes t.j. 26.1.2016 takisto v počte 28 učiteľov,“ informovali nás.Vyučovanie beží podľa ich slov v obmedzenom režime vo všetkých triedach.

So Základnou školou, J. Švermu 6 sa nám nepodarilo spojiť. V pondelok 25. januára sa časť pedagogických zamestnancov zapojila do časovo neobmedzeného štrajku. Ako uviedli na svojej webovej stránke, vedenie školy zabezpečilo chod školy v núdzovom režime. Podľa zoznamu Iniciatívy slovenských učiteľov sa do štrajku zapojili tiež Základná škola na Okružnej.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Štrajk učiteľov, aktuálne INFO: Ako presne sa dotýka škôl v Michalovciach?

Video žiakov ZŠ Pavla Horova vyhralo celoslovenskú súťaž: Nejde o ich prvé víťazstvo

Michalovce a jeho okolie už zaujali mnoho režisérov: Aktuálna ponuka pre nové talenty, TU!

Mestský park radikálne zmenil svoju tvár: Zmizli aj nevítaní nájomníci, FOTO

Ťahák len pre Michalovčanov, čo zabije nudu: 6 akcií, na ktoré sa oplatí vybehnúť

Neobyčajné polienko z Vihorlatských vrchov. Po 75 rokoch sa našiel stratený artefakt

Tvrdé slová odborníka: Zemplínčanom vraj rodná pôda nevonia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM