Rôzne

Chcete niečo zažiť a pritom veľa necestovať? 5 super atrakcií neďaleko Michaloviec

Aj okolie Michaloviec ponúka rôzne zaujímavé možnosti vyžitia. Treba ich však najprv objaviť. Pozrite si našich 5 tipov na super lákadlá.

Ilustračný obrázok k článku Chcete niečo zažiť a pritom veľa necestovať? 5 super atrakcií neďaleko Michaloviec
Zdroj: TASR

Zaostrili sme na miesta, kde je to z Michaloviec čo by kameňom dohodil. Reč však teraz nebude o prírodných krásach nášho regiónu. A ani o kultúrnych pamiatkach. Aj tých tu máme celkom dosť, ale nasledujúce riadky budú patriť iným atrakciám.

Zemplínsky dobrodružný park – Sátoraljaújhely

Neďaleko Michaloviec je maďarské mesto Sátoraljaújhely. Nájdete tam zábavný park Kalandpark, ktorý láka návštevníkov vždy nejakou novou atrakciou. Tentokrát dokončili horolezeckú stenu a pracujú na vytvorení krytej ľadovej plochy. Stredisko sa nachádza na úpätí Vysokého vrchu kulminujúceho v bode 513 m.n.m., len tri kilometre od hraničného priechodu Slovenské Nové Mesto. Hlavnými ťahákmi strediska sú sedačková lanovka, bobová dráha, celoročne otvorená lyžiarska zjazdovka, summertubing a lanový park.

Ranč u Kosťa

Ranč u Kosťa sa nachádza v obci Pozdišovce v okrese Michalovce v nádhernej prírode v blízkosti rybníka. Na ranči ponúkajú pre priaznivcov koní i pre všetkých ľudí, ktorí majú radi oddych a príjemné posedenie pri koňoch vychádzky do prírody a blízkeho lesa na koni, vozenie detí v ohrade areálu, rekreačné jazdenie, jazdeckú turistiku pre pokročilých, či akcie s možnosťou nocľahu. Venujú sa tam chovu koníkov plemena Hucul. Láska ku koňom a k ľuďom, priateľská atmosféra, voňavý vzduch, bylinky, slnko a detský smiech sú veci, ktoré neodmysliteľne patria k obľúbenému miestu milovníkov koní – k Ranču u Kosťa v Pozdišovciach.

Čítajte tiež: Tábor s koňmi praská vo švíkoch: Účasť majú aj zo Španielska

Lezecká skala

Lezecká skala /Skalka/ sa nachádza pri v obci Vinné a 2 km od Zemplínskej šíravy. Skala sa skladá z vulkanickej horniny andezit. Skalka Vinné – tak ako ju volajú horolezci – bola objavená v roku 2004. O nejaký čas začali s jej čistením a upravovaním. Prebehli aj terénne práce vzhľadom na bezpečnosť. Horolezci osadili prvé istenia, vymysleli logické i nelogické lezecké línie a nakoniec vznikla táto malá oblasť. Lezenie je po malých lištách, ale sem-tam nejaká dierka. Obtiažnosť ciest je rôzna. Pod cestami sú napísané názvy ciest a ich obtiažnosť.

Pre začínajúcich nadšencov tohto adrenalínového športu je v Michalovciach aj umelá skala v podobe rôznych previsov a úchytov v priestoroch starej náraďovne Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach. Vyznávači tohto športu dovtedy chodili najbližšie trénovať do Košíc alebo Bardejova.

Pštrosia farma

Obec Staré v okrese Michalovce sa zapísala do povedomia verejnosti hlavne vďaka svojej bohatej histórii. V poslednom období ju však preslávili aj pštrosy dvojprsté, ktoré chovajú na farme za dedinou. Niektoré z operencov si pred časom zahrali vo filme. Pštros dvojprstý pritom patrí medzi najväčších žijúcich vtákov na svete a vyskytuje sa v Afrike a západnej Ázii. Na prvý pohľad sa farma v Starom v ničom nelíši od tých ostatných. Stojí mimo obývanej časti dediny, na miernom kopci. To, čo ju robí zaujímavou a netradičnou objavíte, až keď prídete trocha bližšie.

Jazdiareň Hipocentrum

Jazdiareň Hipocentrum je zameraná na poskytovanie turistických služieb hlavne v oblasti jazdenia. Pre najmenej náročných zákazníkov je k dispozícií jazdenie na vedenom koni. Dve vonkajšie jazdiarne 40×30m a 40×60m sú určené pre náročnejších zákazníkov, ktorý majú už nejaké jazdecké skúsenosti s koňmi a chcú si zajazdiť samostatne podľa svojich skúsenosti. Ak sa chcete naučiť jazdiť, je tu pre vás výučba jazdy s inštruktorom, ktorý má za úlohu ukázať základy jazdenia počas minimálne 7 lekcií. Ľudia, ktorí majú záujem o vychádzku v okolí Zemplínskej šíravy, využívajú možnosť vychádzok do okolia jazdiarne s doprovodom.

Môže vás zaujímať:

Na Šírave sa chystajú osláviť veľké výročie: Rozhovor s legendárnou kapelou Maduar

Lúč a Vinné o novinkách a poplatkoch: Pripravuje sa aj rekonštrukcia, ktorá poteší

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM