Rôzne

Chvíle vianočné, prežime spoločne: Michalovská dedinka pozýva na farmársky rínok

V chotári v jednej z naších obcí sa darilo už od nepamäti poľnohospodárstvu. Aj dnes sa nájdu medzi miestnymi obyvateľmi roľníci, chovatelia oviec a kôz či úspešní včelári. Pred Vianocami sa predstavia na farmárskom rínku, ktorý bude plný vianočných prekvapení.

Ilustračný obrázok k článku Chvíle vianočné, prežime spoločne: Michalovská dedinka pozýva na farmársky rínok
Zdroj: TASR

Aj u nás sa už stalo tradíciou, že približne od začiatku adventu sa v mestách a obciach uskutočňujú vianočné trhy zamerané najmä na sortiment súvisiaci s blížiacimi sa sviatkami. Tieto trhy v adventných týždňoch sa stali miestami takmer pravidelného stretávania sa priateľov.

Aj Obecný úrad v Zalužiciach a Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach spolu s Občianskym združením Zalužka si pre Vás pripravili predvianočné popoludnie v sviatočnej a tvorivej atmosfére plnej zážitkov. Čaká na vás v sobotu 5. decembra. „V Kultúrnom dome v Zalužiciach Vás čaká vianočná prechádzka s remeselníkmi po farmárskom rínku a tvorivé dielne pre deti,“ informuje Adela Vojnová zo Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach. Dodala, že popoludnie spestrí vystúpenie detí zo ZŠ s MŠ v Zalužiciach a detí ZUŠ – elokované pracovisko Sobrance s programom Vianočné Pastorále.

„Sprievodným programom bude predaj balíčkov s vianočným pečivom za dobrovoľný príspevok, ktorého výťažok bude použitý na zastrešenie detského ihriska pri ZŠ s MŠ v Zalužiciach,“ uviedli zo ZOS. „A deti! Možno príde aj Mikuláš s prekvapením…“

Kompletný program v galérii TU

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Voľné dni si treba užiť, siahnite po šikovnom ťaháku: 5 tipov, čo robiť v Michalovciach počas víkendu

Tanečnice z New Yorku chytila naša východniarska ľudovka, že nevedeli prestať: Roztočili to pri známom monumente! VIDEO

V michalovskej obci sa bude žiť vianočným rínkom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM