Samospráva

Čísla, ktoré môžu zaujať: Na michalovskom cintoríne sa vykopalo 50 krýpt

Michalovce majú za sebou stovky pohrebov náboženských obradov. Tu sú najnovšie všakovaké zistenia, ktoré vás určite budú zaujímať.

Ilustračný obrázok k článku Čísla, ktoré môžu zaujať: Na michalovskom cintoríne sa vykopalo 50 krýpt
Foto: Katarína Reiterová / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo prinieslo nové zistenia týkajúce sa michalovského cintorína. Pozrite, čo všetko evidujú aj koľko bolo v predchádzajúcom roku vykopaných hrobov…

Evidujú krížiky aj tyl

V hodnotenom roku na michalovskom cintoríne bolo realizovaných 309 pohrebov rôznych náboženských obradov. Vykopalo sa 171 hrobov, z toho 70 strojom a 101 ručne. Okrem toho sa vykopalo 50 krýpt, z toho 5 ručne. „V predajni pohrebných potrieb sa predalo 298 ks rakiev, 192 ks drevených krížov k hrobu, 264 krížikov na rakvu a 298 ks tylov,“ uvádza radnica.

Na cintorínoch v okrajových častiach mesta bola zabezpečovaná základná údržba a správa domov smútku. „V priebehu roka na týchto cintorínoch boli vykonané 3 kompletné kosby,“ zverejnila radnica. Vyčistenie areálov cintorínov v okrajových častiach a priľahlých priestranstiev sa vykonalo pred sviatkom zosnulých.

Orezávka zelene

Počas roka bol vykonaný orez stromov na cintorínoch v okrajových častiach mesta. Služby pohrebného a cintorínskeho charakteru vrátane predaja pohrebných potrieb na mestskom cintoríne v meste a základnú údržbu cintorínov v okrajových častiach mesta, včítane správy domov smútku, zabezpečuje stredisko Správa mestských cintorínov. Pravidelne sa zabezpečovala údržba prístupových komunikácií, hlavne v zimnom období. Počas roka sa zabezpečuje pravidelný vývoz veľkoobjemových kontajnerov. Údržba a orezávka zelene bola vykonaná aj na mestskom cintoríne v Michalovciach.

Môže vás zaujímať:

Cinterik neďaleko Michaloviec spája príbehy grófov i kniežat: Viac ako dvesto rokov histórie sa zapísalo do zeme, FOTO

Správca cintorína otvorene: Na hlavnom michalovskom cintoríne je už len posledných 28 voľných miest!

Cintorín na Bielej hore stále zíva prázdnotou: Radnica však má jedno vysvetlenie…

Koľko majú vlastne Michalovce obyvateľov? Nové zistenia týkajúce sa nášho mesta

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM