Rôzne

Deň Topoľančanov láka ľudí: Recesistický zápas aj krásny pohľad z balóna!

Ponúkame vám tip na skvelý prázdninový deň. Chystá sa Deň Topoľančanov. A už teraz si môžete pozrieť, aké lákadlá čakajú na ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Deň Topoľančanov láka ľudí: Recesistický zápas aj krásny pohľad z balóna!
Zdroj: Foto: Topoľany.sk

Deň Topoľančanov ako tradičná súčasť kultúrneho leta v Michalovciach nebude chýbať ani tento rok. Bude sa niesť v znamení hesla: Deň Topoľančanov – Spája rodiny.

V sprievode šermiarov

Podujatie sľubuje veľa dobrej zábavy pre celé rodiny, pre všetky vekové kategórie. „Už tradične sa začína sv. liturgiou v miestnom chráme za speváckeho doprovodu Zboru sv. Jozefa pôsobiaceho pri Bazilike Minor v Michalovciach,“ informoval Róbert Kunč z občianského združenia Naše Topoľany. Tá tohtoročná sv. liturgia bude podľa jeho slov zároveň špeciálna tým, že sa začne posviackou erbu a vlajky občianskeho združenia Naše Topoľany – ktoré OZ Naše Topoľany venuje všetkým Topoľančanom. „Podujatie bude pokračovať na futbalovom ihrisku v Topoľanoch, kam Topoľančania pôjdu z chrámu v sprievode historickej šermiarskej skupiny Vikomp zo Sniny, ktorá celé podujatie svojím úvodným vstupom odštartuje,“ dodal Kunč.

Čítajte tiež: Svoju budúcnosť vidí na Zemplíne: Rozhovor s Michalovčanom, ktorý si zamiloval archeológiu

Súboj otcov a synov

Slávnostné otvorenie programu bude spojené z udeľovaním ďakovných listov. Nasledovať bude folklórne pásmo, o ktoré sa postará folklórny súbor Jurošík a spevácka skupina Čemerina. „Na svoje si prídu aj športoví fanúšikovia pri krátkom recesistickom futbalovom zápase Otcovia vs. synovia o zlatú opalku,“ prezradil Kunč. Počas zápasu na javisku vystúpi spevák Čiko. Úsmev a zábavu sľubuje svojím vystúpením hudobná skupina Traky, po ktorej bude vylosovanie tomboly o naozaj lákavé ceny a zábava pod holým nebom až do rána s DJ Ferom.

Program na javisku, ako to na Dni Topoľančanov býva, nie je všetko. „Čaká vás veľa sprievodných atrakcií, za zmienku nepochybne stojí let v upevnenom teplovzdušnom balóne,“ dodal Kunč. Deti sa môžu tešiť na športové súťaže, skákací hrad, maľovanie na tvár, jazda na koníkoch a Disney návštevu- Mickey Mousa, Toma a Jerryho. „OZ Naše Topoľany vás všetkých pozýva 6.8.2016 do Topoľan na ihrisko prežiť Deň Topoľančanov spoločne. Vstup je zdarma,“ pozývajú.

Môže vás zaujímať:

Prvé fotky priamo z miesta: Kaplnka na Hrádku sa teší z novej podoby, zamieril k nej dav ľudí

Zaručený relax na dvoch kolesách: TOP 3 cyklotrasy v Michalovciach a okolí

Foto: ilustračné/Topoľany

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM