Rôzne

FOTO: Na Šírave sa naskytol naozaj pekný pohľad. Zemplínske more skrášlili jachty

Na Zemplínskej šírave sa naskytol naozaj veľmi pekný výjav. A to rovno na vode. Zemplínske more skrášlili jachty. Prinášame vám fotky priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Šírave sa naskytol naozaj pekný pohľad. Zemplínske more skrášlili jachty
Zdroj: Jachtklubu Zemplínska šírava

Zemplínske more, ktoré prirovnávajú často k zátokam Jadranu, sa stalo dejiskom zaujímavých pretekov. Šíravský vietor si okúsilo niekoľko majiteľov lodí.

Zemplínska šírava má na Slovensku ideálne podmienky pre jachting. Posádky jácht na šíravských vlnách nie sú vždy milionári oplývajúci bohatstvom. Jachtári z Jachtklubu Zemplínska šírava si postavili sami aj svoju centrálu v prístave na Medvedej hore a zorganizovali počas víkendu preteky.

Šírava má zátoky ako Jadranské more

Už štvrté desaťročie využívajú vynikajúce podmienky pre jachting na vodnej nádrži Zemplínska šírava členovia miestneho jachtklubu. Michalovčania našli pre svoj prístav a centrálu krásne miesto na Medvedej hore, ktoré má blízko k zátokám Jadranského mora. Výnimočné je prúdenie vetra od východu, ktoré je tu istou anomáliou, nebezpečný je severný nárazový vietor z Vihorlatských vrchov.

Viaceré lode sa stretli v sobotu práve na slovenskom mori, aby si zmerali svoje zručnosti na vode. Ako povedali organizátori, takéto preteky robia každý rok a stali sa už akousi tradíciou.

Úspešní jachtári

Počas víkendu usporiadal Jachtklub Zemplínska šírava pretek O pohár starostu Kaluže. Na štarte bolo päť posádok.„Dosť málo, keďže sezóna ešte len začína, tak nie sú ešte všetky lode na vode,“ zhodnotil zemplínsky jachtársky klub.

Ako prezradil ďalej, odjazdili sa tri rozjazdy po dve kolá. Pohár starostu Kaluže vyhral Marián Kollar z Košíc, ktorému vietor prial a vyslúžil si prvenstvo. Druhým bol Radovan Max a bronz získal Martin Pado, ako nám prezradil organizátor pretekov, obaja sú z Michaloviec.

Môže vás zaujímať:

Šaľení na Šírave: Horúce zábery plné adrenalínu, toto ale radšej neskúšajte!

VIDEO zachytilo, čo sa dialo na Šírave počas divokej búrky: Autentické zábery, z ktorých naskakujú zimomriavky

Ak milujete Šíravu, toto VIDEO vás dostane: Zábery, ktoré budete chcieť prehrávať zas a znova!

Obrazom: Na Šírave pretekali krásne lode
11
Galéria
Zdroj: Jachtklubu Zemplínska šírava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM