Šport

Iuventa dosiahla zatiaľ najvyššie víťazstvo v európskom pohári: Čo nás ešte čaká?

Hádzanárky Iuventy Michalovce postúpili do 3. kola Pohára EHF. Aj v odvete druhého kola si hladko poradili s luxemburským tímom HC Standard Luxemburg 47:10 a po výhre 48:15 zo soboty pokračujú v pohárovej Európe. Oba zápasy sa hrali v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Iuventa dosiahla zatiaľ najvyššie víťazstvo v európskom pohári: Čo nás ešte čaká?
Zdroj: TASR

V 3. kole sa Iuventa stretne so španielskym majstrom Balonmano Bera Bera. Prvý duel je na programe 14./15. novembra v Michalovciach, odveta o týždeň neskôr na palubovke súpera.

Odveta

Ani odvetný zápas druhého kola prekvapenie nepriniesol a jeho dej sa od začiatku niesol v jasnej dominancii slovenského majstra. Ten mal už v polčasovej prestávke viac ako dvadsať gólové vedenie, keď v zápise vedeným ako domácim Luxemburčankám dovolil streliť iba tri góly. Iuventa trhala súpera hlavne v rýchlych kontrách, ktoré výborne rozohrávala brankárka Adriana Medveďová. Po jednej z nich dala Mária Holešová v siedmej minúte svojím štvrtým gólom v stretnutí na 7:0.

Michalovčanky aj naďalej diktovali tempo hry a odovzdanému súperovi súkali jeden gól za druhým.

V desiatej minúte upravila Habánková už na 10:0 v prospech slovenského majstra a keď Holešová v 12. minúte zvýšila na 12:0, lavička hostí reagovala oddychovým časom. Až po ňom sa gólovo presadil aj HC Standard, keď Medveďovú prekonala poľská legionárka Ewa Dominiaková. Domáce hráčky však aj naďalej dobrou hrou doslova bili svojho súpera a ich náskok do konca polčasu narástol na dvadsaťtri gólov (26:3).

Luxemburský vicemajster verzus slovenský majster

Ani v druhom dejstve nenašiel luxemburský vicemajster recept na slovenského majstra. Ten naďalej zvyšoval svoj náskok, no poľavením dovolil niekoľkokrát skórovať aj súperovi. Aj preto náskok Iuventy už nenarastal tak, ako v prvom polčase. V 34. minúte strelila jej jubilejný tridsiaty gól Patrícia Wollingerová (30:4) a o trinásť minút neskôr Holešová upravila už na rozdiel tridsiatich gólov (36:6). Keďže do konca zápasu ešte bolo dostatok času, zdalo sa, že Iuventa môže dosiahnuť aj métu päťdesiatich strelených gólov. Ešte viac sa k tomu priblížila v 52. minúte, keď po góloch Ukrajiniek Levčenkovej a Kučerovej v rozpätí niekoľkých sekúnd bol stav 41:8. Nakoniec sa však vytúžená päťdesiatka nekonala, no Iuventa aspoň dosiahla svoje najvyššie víťazstvo v európskom pohári, keď triumfom 47:10 tromfla aj to včerajšie 48:15.

Reakcia trénera

Tréner Iuventy Michalovce František Urban: „Odohrali sme zápas dosť podobný tomu včerajšiemu. V šatni sme si povedali, aby tých inkasovaných gólov bolo menej, čo sa nám nakoniec aj podarilo. V prvom polčase sme inkasovali iba trikrát, čo bola výborná vizitka. V druhom polčase sme skúšali obranu tri – tri. Trošku ma mrzí, že sme sa opäť nevyhli nepremeneným šanciam. Nebyť ich, určite dáme päťdesiatku, v ktorú som v kútiku duše dúfal. Žiaľ, v sobotu nám k nej chýbali tri góly a v nedeľu dva.“

Môže vás zaujímať:

Iuventa jednou nohou v 3. kole, Wollingerová:Takýto triumf si nepamätám

Šampiónky Iuventy idú na plný plyn: Tri majstrovské zápasy za tri dni

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM