Veronika Ondo-Cholewová Správy

To NAJ čo ponúka víkend v Michalovciach: Vyberajte z akcií, kde môžete vypnúť

Folklór, tri zemplínske hrady, spevácka súťaž, ale aj rybárčenie. Bohatý víkend ponúka skutočne TOP podujatia, s ktorými nasýtite celú rodinu.

Ilustračný obrázok k článku To NAJ čo ponúka víkend v Michalovciach: Vyberajte z akcií, kde môžete vypnúť
Zdroj: Dnes24.sk

CANTIAMO INSIEME

Sobota, 19. 9.o 10:00

Zemplínske osvetové stredisko Michalovce

Zemplínske osvetové stredisko pripravuje krajskú súťažnú prehliadku dospelých speváckych zborov Cantiamo Insiemev, v sobotu, 19. septembra o 10.00 hod. v galérii Zemplínskeho osvetového strediska. Hudba a spev otvárajú srdcia a spájajú ľudí rôznych národností a farby pleti od nepamäti. Tóny, ktoré chcú preniknúť do našej duše a povedať nám, že zdieľajú našu radosť alebo odrážajú náš zármutok. Pieseň je nádherným súputníkom nášho života. A práve ona sa stáva tým magnetom, ktorý spája ľudí, čo chcú piesne rozdávať.

TO SME MY

Sobota, 19. 9. o 16:00

MsKS, Michalovce

Folklórny súbor JUROŠÍK uvedie v sobotu v Mestskom kultúrnom stredisku o 16. hodiny program s názvom TO SME MY. Jurošík je návrat ku koreňom – k ľudovým tradíciám, ktoré formovali slovenský národ. Slovenské ľudové tradície boli súčasťou každodenného života slovenskej rodiny, pomáhali jej prekonávať ťažkosti bežného života, rodinné tragédie a boli súčasťou všetkých rodinných osláv ako i celkového spoločenského náboženského i politického života svojej doby.

ZEMPLÍNSKY KAPOR

Od soboty

Slovenský rybársky zväz Michalovce usporiada v dňoch 19. 9. a 26. 9. preteky v love kaprov na Zemplínskej šírave. Preteky sa budú konať na lovných miestach Prímestská oblasť, Kamenec+Klokočov, Paľkov, Zalužice, Lúčky a Hôrka avšak počet stanovíšť bude 45. Pre rybárov nesúťažiacich bude vyčlenený priestor Vojenská zotavovňa, Medvedia Hora až po Hôrku, Prímestská oblasť – nápustný kanál po ľavú pláž na Prímestskej oblasti, Zalužice Mlyn. Viac tu: Na Šírave sa bude loviť zemplínsky kapor: Ocenia najväčších borcov vo vode

TURISTICKÝ POCHOD TROCH ZEMPLÍNSKYCH HRADOV

Nedeľa, 20. 9. o 8:30

Michalovce, Vinné, Jasenov, Brekov

Už túto nedeľu majú všetci nedočkaví po turistike možnosť zoznámiť sa s históriou týchto krásavcov. Podať s nimi ruky a dotknúť sa ich staručkých múrov, ktoré si mnoho pamätajú…Za hradmi, ktoré boli kedysi majestátne a dnes z niektorých neostalo veľa, povedie cesta plná prírodných objavov. Všetko to začne v obci Vinné pred kostolom o 8.30 hod. Za jedinečnou turistikou stojí občianske združenie Návraty. Chcete vedieť viac? Čítajte: 3 zemplínske hrady, čo by kameňom dohodil, no málokto sa dotkol ich múrov: Tip na nedeľnú túru, plnú nástrah!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM