Rôzne

Na michalovskom gymnáziu drali lavice známe mená: Študoval na ňom Ander z Košíc aj známy moderátor Junior

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, či ste náhodou nechodili na michalovskú školu, tak ako známe osobnosti z nášho mesta? Napríklad na známom gymnáziu dreli lavice Ander z Košíc i moderátor Junior. To však nie je všetko, svoje miesto tu mali totiž aj ďalší.

Ilustračný obrázok k článku Na michalovskom gymnáziu drali lavice známe mená: Študoval na ňom Ander z Košíc aj známy moderátor Junior
Zdroj: YouTube.com

Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach je známe ako jedno z najlepších v kraji. V rámci Košickkého kraja mu patrí 7. miesto. Túto školu navštevovali aj mnohé známe osobnosti, ktoré sú toho dôkazom. Škola má svojho žiaka aj na poste hovorcu a riaditeľa komunikácie a je ním Štefan Frimmer. Okrem neho tu vyštudovala aj Silvia Kušnírová, bývala novinárka. Pred kariérou v PR pracovala desať rokov ako novinárka a moderátorka politických diskusných relácií v elektronických médiách.

Známy moderátor

Do školských lavíc na Zemplíne však kedysi sadal aj známy moderátor Junior. Potom študoval na Filozofickej fakulte, na Prešovskej univerzite, kde študoval angličtinu a dejepis.

Desať rokov tancoval vo folklórnom súbore Zemplín v Michalovciach, ktorý počas svojej existencie súboru vychoval osem generácií tanečníkov, hudobníkov, spevákov a choreografov

Pred jeho účinkovaním v televízii bol známy hlavne ako moderátor zo slovenského rádia. K práci v rádiu sa dostal už počas vysokej školy, a to v internátnom rádiu PaF. Neskôr pracoval približne osem rokov v regionálnom rádiu. Odtiaľ prešiel do jedného z najväčších a najúspešnejších slovenských rádií, vďaka ktorému sa stal známym.

Ander z Košíc

Michalovské gymnázium sa však môže pýšiť aj Anderom z Košíc. Chlapcovi z rodiny pekára bol prednejší šport a šibalstvá po škole. Michalovce reprezentoval vo futbale, hádzanej a v hokeji. Vlastným menom Ján Pisančin už štyridsať rokov zabáva ľudí a rozdáva dobrú náladu. Rodený Michalovčan (6.september 1941) a čestný občan mesta Michalovce má dokonca pamätný obraz v miestnej škole. Tú sa mu podarilo absolvovať a zmaturovať, hoci ako sám hovorí, nechodil do nej rád.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Najnovšie rebríčky už sú na svete: Tieto michalovské školy sa umiestnili najlepšie!

Michalovské gymnázium dokončilo modernizáciu za stovky tisíc: Nechýbajú tablety a vynovené laboratóriá

Rebríček nezamestnanosti absolventov: Tieto michalovské školy dopadli najlepšie!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM