Veronika Ondo-Cholewová Správy Správy

Najkrajšie sviatky roka už čochvíľa: Vieme kedy sa rozsvieti vianočný stromček, mikulášsky program s prekvapením!

Aj tento rok sa môžeme tešiť na vianočné mestečko na námestí. V jeho strede už tradične bude stáť živý vianočný stromček. Novinky však z mesta nechceli prezradiť, pretože chcú Michalovčanov prekvapiť.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajšie sviatky roka už čochvíľa: Vieme kedy sa rozsvieti vianočný stromček, mikulášsky program s prekvapením!
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočný stromček stojí každoročne na námestí pred mestským úradom. Nebude tomu inak ani tento rok.

Na koči s Mikulášom

Tohtoročný vianočný stromček bude stáť na svojom tradičnom mieste. Osadia ho 4. decembra v poludňajších hodinách. „Vianočný stromček a celá vianočná výzdoba sa v našom meste rozsvieti 4. decembra o 17. hodine,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Palečková.

„Rozsvietenie stromčeka bude spojené aj s príchodom Mikuláša a vianočným programom, ktorý bude prebiehať na tribúne pri mestskom úrade,“ uviedla hovorkyňa.

Deťom, ktoré prídu na rozsvietenie stromčeka, bude Mikuláš rozdávať sladkosti a detičky určite poteší aj mikulášska diskotéka s anjelikom, ale pozor – príde aj čert! „Pre tých, ktorí sa budú chcieť s Mikulášom povoziť máme pripravený koč,“ povedala I. Palečková.

Príde aj čert!

Vianočnú výzdobu zabezpečujú Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce. „V tomto roku bude vianočná výzdoba v meste v takom rozsahu ako v roku minulom, teda na Námestí osloboditeľov jeden hlavný vianočný stromček a v jeho blízkosti ešte ďalšie dva, anjel aj farebná fontána.“ Viacero vianočných stromčekov bude rozsvietených aj v iných častiach mesta spolu s vianočnou výzdobou – svetelné nebo, vianočné gule, snehuliak a podobne.

„Novinky, ktoré pribudnú v tomto roku, sú prekvapením aj pre našich obyvateľov a preto zatiaľ nebudeme prezrádzať čo to konkrétne bude,“ neprezradili z mesta. Všetky náklady spojené so zabezpečením nových prvkov vianočnej výzdoby sú výlučne hradené zo sponzorských príspevkov. „Náklady na elektrickú energiu hradí Mesto Michalovce,“ doplnila hovorkyňa I. Palečková.

Môže vás zaujímať:

Najkrajšie sviatky sa už blížia: Prvé info o voňavých vianočných trhoch

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM