Správy Správy

Najkrajšie sviatky sa už blížia: Prvé info o voňavých vianočných trhoch

Stánky, rozvoniavajúce klobásky a iné dobroty, medovina, varené víno a predovšetkým vianočná atmosféra lákajú množstvo ľudí. Tu sú prvé informácie o tohtoročných vianočných trhoch v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajšie sviatky sa už blížia: Prvé info o voňavých vianočných trhoch
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy sa v Michalovciach tešia veľkej obľube z dôvodu ich konania v predvianočnom období, spravidla v čase striebornej nedele. Tieto trhy trvajú dva dni a návštevníci môžu nakúpiť rôzne vianočné darčeky, ktorými môžu potešiť svojich najbližších. Už o mesiac na nás čakajú vianočné trhy!

Slávnostné otvorenie s programom

Tak ako každý rok, aj tento sa v Michalovciach uskutočnia tradičné vianočné trhy. „24. ročník Vianočných trhov sa uskutoční v dňoch  11. 12­. ‐ 12. 12. 2015 na Ul. obchodnej a Ul. Sládkovičovej,“ informuje mesto. Kultúrny program, ktorý zabezpečuje mestské kultúrne stredisko je plný kolied, ukážok vianočných zvykov a pokojnej vianočnej atmosféry. Ešte pred tým ich slávnostne otvoria s pestrým programom.

Vianočné trhy budú v Michalovciach dva dni. V piatok 11. decembra a v sobotu 12. decembra. Množstvo predajných stánkov doplnia tie s občerstvením s klobáskami, medovinou, vianočným punčom i voňavým vareným vínom.

Ulička remesiel

Chýbať nebude tradičná ulička remesiel, kde svoje výrobky z tvorivých dielni predstavia desiatky umelcov. Okrem hrnčiarov, umeleckých tkáčov, hand made výrobkov tu určite nájdete ručne pletené čiapky, či šály. Medzi remeselníkmi svoje miesto nájdu aj včelári, ktorým sa pri predaji včelých produktov darí najmä v zime. Vybrať si tu budete môcť z rôznych druhov medu, medoviny, ale aj peľu. To všeto môžete zažiť už o mesiac :-)

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Kandráčovci nebudú v Michalovciach jediným decembrovým lákadlom: Ďalší atraktívny vianočný koncert!

.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM