Správy

Nasávajte atmosféru najkrajších sviatkov v roku: 5 naj vianočných lákadiel v Michalovciach

V meste sa pomaly pripravujeme na čas, keď centrum ovládne ticho sviatkov. Opäť sa nesú v znamení tradičného punču pod stromčekom a iných vianočných lákadiel. Ale čo si počať počas Vianoc? :-) Vieme aj o poslednej akcii roka 2015.

Ilustračný obrázok k článku Nasávajte atmosféru najkrajších sviatkov v roku: 5 naj vianočných lákadiel v Michalovciach
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

1. Vianočný punč pod stromčekom

Vianočná atmosféra už naberá v našej metropole Zemplína plné obrátky a pre jeho obyvateľov sa stáva čoraz väčšou tradíciou navštíviť stánky pod vianočným stromčekom v meste. Vianočný punč ponúkajú tradične aj nealkolický. Okrem toho však majú aj francúzsky punč, rôzne varené vínky, medovinku a samozrejmosťou sú pečené gaštany. Deti a tí, ktorí neholdujú alkoholu tu čaká napríklad lahodký punč bez alkoholu plný zdravého ovocia. Kúpiť sa tu dajú aj rôzne maličkosti, ktoré potešia pod stomčekom. Koľko pod stromčekom vysolíme za obľúbené dobroty? Dozviete sa tu.

2. Koncerty v čase sviatkov

Občianske združenie Naše Topoľany vás pozýva na Vianočný koncert, ktorý sa uskutoční v nedeľu 27. decembra o 14. hodine v Chráme sv. Michala v Topoľanoch. Vystúpi Anna Servická – významná speváčka ľudových rusínskych, šarišských a duchovných piesni na Slovensku.

Trochu na inú hudobnú nôtu to bude s famóznym DJ PROFESOR-om(LM). Záver vianočných sviatkov pre vás pripravili v Caffe Barrique 26. decembra o 20. hodine. Vo veľkom a tanečnom štýle tu zažijete rytmus tých najväčších svetoých FUNKY hitov.

3. Divadelné predstavenie pri fontáne?

Ochotnícke Divadlo pri fontáne, ktoré pôsobí pri Mestskom kultúrnom stredisku Michalovce, uviedlo svoju ďalšiu premiéru. Tá sa od roku 2012 koná vždy 12. decembra. Pôvodná veselohra scenáristky a herečky divadelného súboru Miriam Adamíkovej a režisérky Jely Timkovej mala u divákov veľký úspech. Hra Super žena nastavuje zrkadlo do života jednej rodiny a úsmevnou formou naznačuje niekoľko problémov dnešnej doby. Herci boli za svoje výkony často odmeňovaní potleskom. Pre veľký záujem divadelníci plánujú uviesť niekoľko repríz, najbližšia bude 28. decembra v mestskom kultúrnom stredisku.

4. Silvestrovská vernisáž

Máte program na Silvestra? Začnite oslavovať hneď zrána, mesto chystá silvestrovskú vernisáž. Michalovčania si už zvykli chodiť na silvestrovskú vernisáž, ktorá sa rok, čo rok konala v priestoroch historického múzea. Tohto roku je všetko inak. Po prvýkrát mimo múzea. V Zemplínskom osvetovom stredisku budú prezentované krajinomaľby prevažne východoslovenských umelcov zo zbierok Zemplínskeho múzea. Ide o výber diel z výstavy, ktorá bola realizovaná v prestížnej užhorodskej IĽKO GALLERY v termíne od 20. novembra do 14. decembra 2015 – v čase rokovania Fóra európskych hraničných dialógov (organizoval ho Úrad vlády SR v spolupráci s Generálnym konzulátom SR v Užhorode).

5. Posledná akcia roka 2015

Program osláv príchodu nového roka a osláv 23. výročia vzniku SR začne o 23. hodine zapálením vatry zvrchovanosti na parkovisku pri MsKS. Pred polnocou sa presunú Michalovčania na Námestie osloboditeľov k tribúne. Posledné minúty starého roka spestrí svojim vystúpením speváčka Michaela so svojou skupinou a bývalý superstárista Robo Šimko a MASSRIOT BAND. Spoločným odpočítavaním, hymnou a prípitkom primátora mesta privítame Nový rok. Prvé minúty nového roka 2016 oslávia Michalovce už tradične aj pyromuzikálnym ohňostrojom.

A čo je pre vás vianočným lákadlom v Michalovciach? Napíšte nám a podeľte sa s nami o Vaše postrehy na michalovce@global24.sk

Môže vás zaujímať:

FOTKY z námestia v Michalovciach, pri ktorých aspoň na chvíľu podľahneme ilúzii: Zasnežené sviatky už o pár dní :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM