Samospráva

Podarí sa jej zožať úspech? O takúto cenu sa uchádza michalovská škôlka...

Je najväčšou škôlkou v celom okrese. Môžete ju nájsť v Michalovciach. Ide o Materskú školu na Školskej 5. O akú cenu sa momentálne uchádza?

Ilustračný obrázok k článku Podarí sa jej zožať úspech? O takúto cenu sa uchádza michalovská škôlka...
Zdroj: TASR

Michalovská Materská škola (MŠ) na Školskej 5 sa uchádza o Cenu Košického samosprávneho kraja. Poslanci na ostatnom mestskom zastupiteľstve pri príležitosti 60. výročia vzniku a činnosti tejto MŠ schválili a odoslali tento návrh na Úrad Košického samosprávneho kra­ja.

Čítajte tiež: Dobré správy pre cestujúcich: V Michalovciach budeme jazdiť v MHD zadarmo!

Najväčšia v okrese

Spomínaná materská škola je najväčšou v okrese. Škôlka je držiteľom titulu a vlajky Zelená škola. Deti v rámci okresu niekoľkokrát získali popredné umiestnenia, ba aj putovný pohár v športovej olympiáde predškolákov, boli pri zrode ligy pohybovej zdatnosti detí, Slávika, ale aj moderných piesní v meste Michalovce.

Čítajte tiež: Mesto sa do týždňa bez áut nezapojilo: Škôlkári to vzali do vlastných rúk!

Škôlkári tejto MŠ sú súčasťou projektu DIGI-škola a v rámci toho je v každej triede moderné technické vybavenie. „Za posledných 10 rokov úspešne zrealizovala projekty Zdravé deti – budúcnosť nás všetkých – výsledkom bolo vybudovanie nového detského ihriska, vybudovanie jazierka v areáli a celej oddychovej a relaxačnej zóny, Bezpečne na cestách – vďaka tomu pribudlo nové dopravné ihrisko v MŠ,“ zverejnila radnica.

Medzinárodná spolupráca

Spomínaná škôlka sa môže pochváliť aj medzinárodnou spoluprácou „Kamarátstvo bez hraníc“ s Detským sadom Lastovička v Užhorode (od r. 2010). Ako jediná MŠ v okrese Michalovce sa momentálne podľa radnice podieľa na medzinárodnom projekte EUROROZPRÁVKA, ktorý sa realizuje pri príležitostí predsedníctva SR v EU. Práce detí tejto MŠ budú reprezentovať mesto Michalovce, okres Michalovce, Košický kraj i Slovenskú republiku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM