Rôzne

Podľa čoho spoznáte, že ide o obyvateľa nášho mesta? TENTO výraz my v Michalovciach používame na kilá

Päť typických vecí pre ľudí žijúcich v metropole Zemplína, ktoré sme vám priniesli v nedávnom článku, významne rezonovalo. Avšak, predsa len sme ešte ďalší dôležitý fakt neuviedli. Našinca spoznáme ešte aj podľa tohto známeho výrazu, ktorý na kilá používajú len Michalovčania.Viete, o aký výraz ide?

Ilustračný obrázok k článku Podľa čoho spoznáte, že ide o obyvateľa nášho mesta? TENTO výraz my v Michalovciach používame na kilá
Zdroj: Dnes24.sk

Naše mesto má niekoľko typických čŕt, podľa ktorých spoznáme tunajšieho obyvateľa. Koniec koncov, sami ste sa o tom presvedčili v našom nedávnom článku.

Michalovce sú Michigan

Ak si teda dvaja ľudia z Michaloviec sadnú napríklad aj na kávu v inom meste, je vysoko pravdepodobné, že sa môžu baviť práve na týchto veciach, a nik iný im nebude rozumieť. V minulom článku sme ale jednu podstatnú vec ešte neuviedli a pritom je pre Michalovčanov typická ako máločo. Pripomenula nám to Lenka, keď sa nám ozvala s veľmi zaujímavým postrehom, čo sme to vlastne v našom článku vynechali a až vtedy nám zasvietila žiarovka nad hlavou.

„No,hej Michalovce sú metropola alebo jak ich ja nazývam Michigan City,“ potvrdila nám Lenka. Dokonca v meste založili aj firmu, ktorá nesie tento americký názov.

Čo máme spoločné s americkým štátom?

Michigan je štát USA. Hlavné mesto je Lansing, najväčšie je Detroit. Rozlohou ide o 11. najväčší štát USA, podľa počtu obyvateľov je ôsmy najväčší. Pomenovanie štátu je podľa názvu Michiganského jazera, ktorého meno bolo zrejme odvodené od slova mishi-gami indiánskeho jazyka čipeva, ktoré znamená veľká voda.

Prečo ale Michalovčania volajú Michalovce Michigan? Pravdepodobnou alternatívou je spoločný základ slov Michalovce a Michigan.

Čo myslíte vy? Prečo sa medzi Michalovčanmi udomácnilo spojenie Michalovce a Michigan? Vaše názory môžete vyjadriť na michalovce@global24.sk ale aj na facebook :-)

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Keď sa v Michalovciach z ničoho nič zrodia vtipné momenty… Tri situácie z nášho mesta, z ktorých sa budete smiať

Počúvate pesničku a zrazu spomínajú naše mesto: 3 songy, v ktorých sa Michalovce nedá prepočuť!

25 najlepších výrazov Michalovčanov: Ruku na srdce, ktoré denne používate vy? :)

10 otázok o michalovskom námestí: Poznáte srdce nášho mesta naozaj dobre?

Toto nikto iný nepochopí: 5 vecí, vďaka ktorým rozoznáte Michalovčana na sto honov :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM