Zuzana Ročeňová Rôzne

Policajti prehovorili o popíjaní mladých v Michalovciach: Pozrite, kde sú najobľubenejšie miesta tínedžerov!

Alkohol a mladiství. Žiaľ, v dnešnej dobe to nie je absolútne nič výnimočné. V krčmách by im naliať nemali, no mladí Michalovčania sa dokážu vynájsť. V koľkých prípadoch musela uplynulý rok zasahovať aj mestská polícia?

Ilustračný obrázok k článku Policajti prehovorili o popíjaní mladých v Michalovciach: Pozrite, kde sú najobľubenejšie miesta tínedžerov!
Zdroj: TASR

Michalovskí mestskí policajti si na vystrájanie tínedžerov dávajú pozor počas celého roka. Poznajú aj miesta, kam sa v meste neplnoletí chodia schovávať s fľašou. Preto sú v strehu a podnapitý tínedžer sa môže zobudiť ráno nielen s opicou, ale aj poriadnym problémom na krku.

Bilancia za uplynulý rok

Ako je na tom naša michalovská mládež? „Porušenie zákazu požívania alkoholických nápojov osobami mladšími ako 18 rokov bolo zistených v 27 prípadoch. Predaj alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov bol zistený v 2 prípadoch,“ uviedol náčelník MsP Michalovce Dušan Šanta.

Ako ďalej uviedol porušenie zákazu požitia alkoholických nápojov na verejnosti bolo zistené v 7 prípadoch. Z toho bolo 6 priestupkov vyriešených v blokovom konaní a 1 priestupok bol vyriešený napomenutím.

Najčastejšie priestupky

„Mládež sa zgrupuje v skupinkách. Väčšinou je to na odľahlých miestach nášho mesta, ale aj v areáloch škôl, kde konzumujú alkohol,“ povedal náčelník. Pod vplyvom alkoholu sa zvyknú najčastejšie dopúšťať výtržníctva, vandalizmu, ale aj poškodzovania majetku.Okrem toho poškodzujú a vyvracajú smetné koše, lavičky a rozšírené je aj sprejerstvo.

Vandalizmus sa podľa náčelníka Mestskej polície v Michalovciach najčastejšie prejavuje v okrajových častiach mesta a tam, kde nie je kamerový systém. Je to predovšetkým park na Ul. kpt. Nálepku, odľahlé budovy, ako je športová hala, ale aj zástavky MHD.

Čítajte tiež:

Michalovskí policajti v akcii: Pomocou kamier objasnili takmer 400 porušení, čoho bolo najviac?

Bilancia našich mestských: Pozrite, koľko pokút rozdali a koľko priniesli do kasy!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM