Rôzne

Špacirky po varošu majú svoje pokračovanie: Po stopách michalovských osobností

Mesto pripravilo obľúbené podujatie špacirky po varošu. Na prechádzku históriou sa môžete špacírovať po meste, a to s odborníkom histórie.

Ilustračný obrázok k článku Špacirky po varošu majú svoje pokračovanie: Po stopách michalovských osobností
Zdroj: Mesto Michalovce.sk

Mestské kultúrne stredisko Michalovce v spolupráci so Zemplínskym múzeom si pre záujemcov pripravilo špacirky po varošu. Tentokrát na tému vybraných osobností histórie Michaloviec. Špacirky po varošu budú súčastou osláv metroply Zemplína.

Osobnosti michalovskej histórie

Počas Dní mesta Michalovce si obyvatelia aj návštevníci pripomenú výročie prvej písomnej zmienky o meste. V niekoľkodňovom programe budú aj špacirky po varošu. O ich obľúbenosti svedčí vždy veľká účasť prítomných počas viacerých potuliek v roku.

Prechádzky, počas ktorých sa mnoho dozvedia od historikov mesta, budú aj súčasťou osláv metropoly Zemplína. „Vybrané osobnosti Michaloviec v minulosti predstavia účastníkom špacirok 22. júna. Zraz bude o 18. hodine pred mestským úradom,“ zverejnilo mesto. Rovnakú tému bude aj mať piatkové (24. 6.) otvorenie výstavy – Vybrané osobnosti Michaloviec v minulosti a Pohľady do minulosti najvýznamnejších osobností Michaloviec. Originálna galéria bude mať svoje miesto priamo pod holým nebom v parčíku.

Netradičný spôsob spoznávania

Tento netradičný spôsob poznávania histórie nášho mesta bude venovaný ľuďom, ktorý nejako ovplyvnili naše mesto a zapísali sa do jeho spomienok. Mnohé zaujímavosti z histórie Michaloviec sa môžete dozvedieť na špacirkoch po varošu.

Môže vás zaujímať:

V Michalovciach uvidíme krásne štvorkolesové tátoše: Do mesta dorazia autá, aké bežne nestretnete

Zážitky na počkanie: Návštevníkov Vinianskeho jazera čaká magický deň!

Už teraz si zapíšte do kalendárov, na čom nebudete chýbať: Lákadlá Dní mesta Michalovce

Foto: ilustračné

Špacirky po varošu
1
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM