Rôzne

V Michalovciach uvidíme krásne štvorkolesové tátoše: Do mesta dorazia autá, aké bežne nestretnete

Srdce nadšencov áut len tak zaplesá. Do Michaloviec dorazia nádherné vozidlá z rôznych kútov Slovenska a aj zahraničia. Budú medzi nimi aj poriadne zaujímavé kúsky.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach uvidíme krásne štvorkolesové tátoše: Do mesta dorazia autá, aké bežne nestretnete
Zdroj: Dnes24.sk

Naozajstná nádhera, ktorá na seba dokáže upútať pozornosť. Do Michaloviec zavítajú krásne štvorkolesová tátoše. V rámci Zemplín veteran rallye 2016 navštívia posádky naše mesto a bude sa na čo pozerať.

Milovníci retro si prídu na svoje

Každoročne sa rallye zúčastní približne osemdesiat historických vozidiel, ktoré brázdia ulice Dolného Zemplína. Okrem fanúšikov z neďalekého okolia očakávajú organizátori opäť účastníkov aj spoza hraníc Slovenska. Minulý ročník mali možnosť fanúšikovia veteránov zhliadnuť hneď niekoľko netradičných kúskov. Zemplín Veterán Rallye je rallye historických vozidiel – automobilov a motocyklov do modelového roku 1975. Organizátormi podujatia sú Klub historických vozidiel Michalovce, Zemplín Veterán Club Michalovce a mesto Michalovce, pod záštitou primátora Viliama Záhorčáka.

Spanilá jazda historických vozidiel

Podujatie začne registráciou účastníkov v piatok 24.6. od 13.00 hod. na Námestí slobody v Michalovciach. „O 17.00 hod. bude Concours d ́Elegance, čo je. I. etapa Michalovce – Vinné – Zemplínska Šírava, veterán piknik a šansónový večer,“ informujú organizátori. V sobotu sa bude konať výstava vozidiel o 8.30 hod. pri obchodnom centre na Ul. A. Sládkoviča v Michalovciach.

Po ukončení výstavy bude nasledovať spanilá jazda Dolným Zemplínom. II. etapa: „Potulky Dolným Zemplínom“ – Michalovce – Krásnovce – Šamudovce – Vrbnica – Hatalov – Budkovce – Drahňov – Vojany – Veľké Kapušany – Kráľovský Chlmec – Čierne Pole – Pavlovce nad Uhom – Stretava – Palín – Senné – Zemplínska Široká – Michalovce – Zemplínska Šírava. Dĺžka etapy je 97 km.

„Cestou čaká na jazdcov plnenie nenáročných zábavných úloh,“ prezrádzajú usporiadatelia. V nedeľu 26. júna od 09.30 hod. bude III. etapa, Sobranecká, kde prebehne tiež výstava vozidiel a zábavné popoludnie v meste.

Môže vás zaujímať:

Šírava oslávi 50-tku netradične: Celá letná turistická sezóna sa bude niesť v RETRO štýle!

Amfiteáter na Šírave odhalil svoje lákadlá: Toto všetko môžete zažiť počas letnej sezóny!

Plavba na Šírave strhla veľkú pozornosť: Pozrite, kto nastúpil na výletnú loď, FOTO vnútri

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM