Krimi

Veľká policajná kontrola, 17 vodičov nafúkalo nad 1 promile: Koľkí previnilci sú z našho okresu?

Krajskí policajti si posvietili na vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu. Medzi 17-timi, ktorí nafúkali skončili aj vodiči z okresu Michalovce.

Ilustračný obrázok k článku Veľká policajná kontrola, 17 vodičov nafúkalo nad 1 promile: Koľkí previnilci sú z našho okresu?
Zdroj: TASR

Policajti v Košickom kraji počas zvýšeného výkonu služby z dôvodu nepriaznivej situácie v dopravnej nehodovosti cez uplynulý víkend (12. – 18. 10.) zaznamenali zvýšený počet vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu nad jedno promile.

Viac ako desiatka s alkoholom

Celkovo počas kontrol zistili policajti požitie alkoholu u 17-tich vodičov motorových vozidiel, u ktorých bola nameraná hodnota od 0,59 až do 1,27 mg/l (čo je v prepočte od 1,23 do 2,65 promile). „Medzi zadržanými vodičmi bola jedna žena, traja vodiči sa odmietli podrobiť dychovej skúške na alkohol ako aj odberu biologického materiálu na zistenie požitia alkoholu,“ informoval policajný hovorca.

S alkoholom šoférovali aj Michalovčania

Najviac ich policajti zadržali v okrese Košice a to až sedem vodičov, v okresoch Košice-okolie a Michalovce po troch vodičoch a v okresoch Rožňava a Spišská Nová Ves po dvoch vodičoch. V okrese Trebišov sme počas uplynulého víkendu nezaznamenali takýto prípad. „Všetci vodiči po zadržaní boli umiestnení do cely policajného zaistenia a obvinení zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo im v prípade dokázania viny pred súdom hrozí až ročné väzenie,“ informoval policajný hovorca Alexander Szabó.

Polícia upozorňuje

Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. „Nie len z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí,“ upozornila polícia, ktorá dodala, že každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.

Môže vás zaujímať:

Michalovčan Vlado (29) to prehnal: Na SNP-éčku prešiel do protismeru, nabúral do auta s vozíkom a potom to prišlo…

Vodič (25) zachytil na prechode chodcu (65), manželka dostala infarkt: Kto z trojice nafúkal?

Nehoda, pri ktorej vyhasol mladý ľudský život. Na povrch vyplávali nové skutočnosti z osudnej noci

Pašované cigarety skrývali v kolesách svadobnej limuzíny: Odhalili ich aj na železničnej stanici, FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM