Rôzne

Veľký talent v rukách Bálintovej a Mikitovej: Korunované klaviristky Michaloviec :-)

Martinka Bálintová a Tamarka Mikitová doniesli do Michaloviec zlaté miesto. Hodiny na klavíry sa im vyplatili.

Ilustračný obrázok k článku Veľký talent v rukách Bálintovej a Mikitovej: Korunované klaviristky Michaloviec :-)
Zdroj: TASR

Trnava – rodisko významného slovenského hudobného skladateľa, dirigenta, pedagóga a národného umelca Mikuláša Schneidera- Trnavského. Základná umelecká škola v Trnave je pomenovaná práve po tomto rodákovi, a od roku 2001 usporadúva na jeho počesť celoslovenskú interpretačnú súťaž žiakov umeleckých škôl Schneiderova Trnava.

Súťaž prebieha každý kalendárny rok a v klavírnej hre sa strieda sólová hra so štvorručnou. Tohtoročný 16.ročník bol venovaný štvorručnej hre. Súťažilo sa v štyroch kategóriách. „ZUŠ, Štefánikova 20, Michalovce, reprezentovala dvojica v najmladšej kategórii do 11 rokov – Martinka Bálintová a Tamarka Mikitová,“ informovala nás Anetta Vargová.

„Naše dievčatká sa umiestnili v najvyššom – zlatom pásme. Hodiny cvičenia boli korunované krásnym úspechom nielen pre klaviristky, ale aj pre pani učiteľku Anettu Vargovú, ktorá ich pripravovala po celý školský rok.“

Táto prvá kategória bola zastúpená najväčším počtom súťažiacich, spolu 17 dvojíc z celého Slovenska. Porota mala neľahkú úlohu, ale nakoniec rozdala 6 bronzových, 6 strieborných a 5 zlatých pásiem.

Nenechajte si svoje úspechy len pre seba, ale dajte nám o sebe vedieť na michalovce@global24.sk

Môže vás zaujímať:

Ej, zalužické poľo poznáme všetci: Svojich 10 minút slávy zažila ale aj v USA! VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM